in ,

Zelf groentes en kruiden kweken: zo doe je dat!

Er zijn bepaalde planten die uit een klein stukje weer een hele nieuwe plant kunnen vormen. Zo kun je bijvoorbeeld lente-ui heel erg gemakkelijk opnieuw planten. Laat bij het koken een stukje van twee tot drie centimeter van het witte gedeelte over, en zet het rechtop (met de wortels naar beneden) in een glas water. Na ongeveer anderhalve week is het plantje al flink gegroeid. Uiteindelijk zul je hier weer lente-ui van kunnen afnemen.

Zelf bleekselderij kweken

Ook bleekselderij kan hergroeien. Als je het onderste gedeelte van de bleekselderij in zijn geheel afsnijdt, en het in een bakje lauw water legt, zal de plant weer beginnen met groeien. Ververs het water eens in de twee tot drie dagen. Na een week kun je hem uitplanten, en heb je binnen de kortste keren een nieuwe bleekselderij!

Zelf knoflook kweken

Van een knoflookteentje kun je ook keer op keer opnieuw genieten. Iedereen heeft wel eens een ontsproten knoflookteentje gezien en waarschijnlijk weggegooid. Maar als je dit kleine teentje in de grond stopt, zal er een hele nieuwe knoflookplant groeien. Iedere plant heeft weer een hele bos knofloken. Duw de teentjes in de volle grond op een zonnige plek met het ontkiemde deel naar boven. Binnen enkele weken zal de knoflookplant uitgegroeid zijn tot een volledige plant, waar je weer lekker van kunt eten.

Wat denk je?

vergaderruimte

Voordelig een vergaderruimte huren

studeren

Digitaal leren gemakkelijk gemaakt