in

Hoe kies ik de beste kweeklamp voor plantengroei?

growlighting

Zoek je de beste kweeklamp voor plantengroei? Tegenwoordig is er erg veel keuze uit verschillende lampen. Zo kun je kiezen uit HPS lampen, maar ook LED lampen. Ook zijn er diverse modellen en merken; soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen bij het kiezen van de beste kweeklamp voor plantengroei, hebben we een aantal handige tips op een rij gezet. 

1. Soort kweeklamp: LED of HPS

Voordat de zoektocht naar de beste kweeklamp voor plantengroei begint, is het belangrijk om na te denken over de soort kweeklamp die je zoekt. Vroeger was er maar één soort lamp, maar tegenwoordig zijn er allerlei soorten modellen en merken.

LED kweeklampen zijn erg populair vanwege het lage energieverbruik en de lange levensduur. Zo’n kweeklamp kan wel 10 jaar meegaan! Daarentegen staan de traditionele HPS lampen bekend om hun krachtigheid.

2. Het lichtspectrum

Zoek je een kweeklamp alleen voor plantengroei? Of wil je de lamp ook gebruiken voor de bloeifase van je planten of gewassen? Het lichtspectrum speelt een belangrijke rol bij de groei en bloei van planten. Voor een optimale groeifase hebben planten vooral blauw licht nodig. Het is dus belangrijk dat de lamp dit licht kan uitstralen. Voor de bloeifase is rood licht belangrijk. Wanneer je een kweeklamp voor beide fasen wilt gebruiken, kies je voor een full-spectrum led lamp van Growlighting.eu

3. Lichtintensiteit

Niet alleen de kleuren van de kweeklamp zijn belangrijk, ook de lichtintensiteit speelt een belangrijke rol. Zorg ervoor dat de lamp voldoende lichtintensiteit heeft om alle planten gelijkmatig te belichten. Dus heb je een grote kweekruimte? Dan heb je ook een hoge lichtintensiteit nodig, of je moet meerdere kweeklampen kopen.

Wat denk je?

puppy

Wanneer moet ik starten met een puppycursus?

trampoline gewichtsverlies

Effectieve trampoline oefeningen voor gewichtsverlies