in , , ,

Hippe kamerplanten: trends najaar 2021

Hippe kamerplanten 2021

Aangezien het buiten steeds kouder wordt, spenderen we meer tijd binnenshuis. Ben je er tijdens al dat binnen zitten achter gekomen dat er nog wel een aantal planten bij passen op de vensterbank? Je interieur is niet compleet zonder planten, toch? Maar voor welke plant kies je? Ga je voor de bananenplant of wordt het toch een variant die minder zorg nodig heeft? Hieronder zetten we onze top 5 hippe kamerplanten op een rij en geven we je advies over de verzorging en de beste standplaats.

Hippe kamerplanten: Pilea

Pilea, de Pannenkoekenplant

De Pilea, ook wel Pannenkoekenplant genoemd, was razend populair in de jaren 70. Maar sinds een tijdje is deze plant weer in veel woonkamers te vinden. De Pannenkoekenplant ziet er niet alleen hip uit, maar heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Zet de Pilea het liefst op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht. Bovendien is de plant erg eenvoudig te verzorgen: geef de plant wekelijks een beetje water. Maar let op: niet te veel water. De Pilea kan namelijk erg slecht tegen een natte potgrond (1).

Hippe kamerplanten: Mus

Musa Bananenplant

De Musa Bananenplant is een van de meest populaire hippe kamerplanten van dit moment. Er bestaan zo’n 400 soorten van de Musa, maar in de Nederlandse woonkamer zul je in veel gevallen de Musa Tropicana of de Musa Dwarf Cavendish tegenkomen. De planten zien er misschien een beetje klein uit, maar de Bananenplant kan wel twee meter hoog worden. Zet de Musa op een lichte/zonnige plaats. Kleurt het blad geel? Dan staat de plant waarschijnlijk op een te lichte plek. De Bananenplant vergt wel enige verzorging. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig is, dit doe je door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven (2).

Hippe kamerplanten: Alocasia Zebrina

Alocasia Zebrina, ook wel Olifantsoor

Als je de Alocasia Zebrina ziet, snap je gelijk waarom hij zo hip is. De plant lijkt namelijk op een kruising tussen een zebra en een olifant en staat bekend om zijn grote bladeren. Om deze reden wordt de Alocasia Zebrina ook wel Olifantsoor genoemd. Het is een echte eyecatcher, maar het is niet de meest makkelijke kamerplant. Alocasia’s houden van vochtige potgrond en hebben dan ook regelmatig water nodig. Ben je bang dat je te veel water geeft? Dit kun je zien door de kleine druppeltjes op het blad. Zie je geen druppeltjes? Dan doe je het helemaal goed (3).

Hippe kamerplanten: Monstera

Monstera: de gatenplant

De Monstera kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met hippe kamerplanten. De bladeren van deze plant bevatten kleine insnijdingen en gaten, vandaar de naam ‘gatenplant’. Er bestaan veel verschillende soorten Monstera planten, maar ze zijn qua verzorging allemaal niet veeleisend. De gatenplant staat het liefst in de halfschaduw, uit direct zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden en vergeet niet de bladeren regelmatig te besproeien met een plantenspuit (4).

Heb je genoeg hippe kamerplanten? Ga voor een eigen terrarium 

Ben je niet zo goed met planten? Vergeet je ze regelmatig water te geven? Dan is een terrarium misschien wel iets voor jou. Je kunt helemaal zelf een voorzienend planten terrarium maken, maar het is ook mogelijk om eentje kant-en-klaar aan te schaffen. Groene vingers zijn niet noodzakelijk en water geven is niet nodig: makkelijk, toch? De planten kunnen namelijk heel goed voor zichzelf zorgen door een eigen mini ecosysteem (5).

Deze hippe kamerplanten zijn niet alleen hip in het najaar, maar het hele jaar door. Ben je op zoek naar andere leuke interieur trends? Of misschien zoek je nog een aantal leuke gadgets voor in huis? Je vindt het allemaal op onze website!

Bronnen:

1: https://www.plantje.nl/verzorging/pannenkoekplant/

2: https://www.plantje.nl/verzorging/musa-bananenplant/

3: https://www.123planten.nl/verzorging/tips-alocasia

4: https://www.plantje.nl/verzorging/gatenplant-monstera/

5: https://www.plantsome.nl/blogs/blog/top-5-hippe-kamerplanten

Wat denk je?

Voordelen van een robot stofzuiger

De belangrijkste voordelen van een robot stofzuiger

Black Friday 2021

Black Friday 2021: wat kan je verwachten?