in , , ,

Meubels en accessoires voor binnen en buiten

hangmat in de woonkamer

Wat betreft het Nederlandse weer zijn er de afgelopen jaren wel een paar veranderingen gaande. De temperatuur stijgt vaak al in de eerste maanden van het jaar en ook de zomers worden steeds warmer. Van het mooie weer wil je natuurlijk volop genieten en daarom ben je door het jaar heen ook regelmatig op je tuin of balkon te vinden. Maar ook dit gedeelte van je woning voorzien van meubelen kost best wat geld. Kan dat wellicht goedkoper? Ja absoluut, want sommige meubelstukken en accessoires zijn geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken. 

Geef je meubels een tweede leven 

Zijn een aantal meubelen in je woning niet meer geschikt om binnen te gebruiken? Of ben je bezig om je interieur te veranderen en past bijvoorbeeld de tafel niet meer bij de nieuwe stijl? Breng deze meubelen dan niet gelijk weg maar geef ze een tweede leven door ze in de tuin neer te zetten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat deze nog stevig is en gewoon gebruikt kan worden. In dit geval is het wel verstandig om het meubelstuk een beschermende laag te geven, zodat deze niet slijt door de verschillende weersomstandigheden. Ga langs de bouwmarkt voor een emmer beschermende lak en smeer hier het oppervlak mee in. Dit is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een compleet nieuwe loungeset voor in de tuin. 

Ontspannen in je tuin en woonkamer 

Wil je het echte vakantiegevoel ervaren? Schaf dan eens een paar mooie hangmatten aan. Deze kunnen geleverd worden met een standaard, zodat je de hangmat eenvoudig een plekje geeft in je tuin. Maar de hangmat ophangen aan twee stevige steunpunten is natuurlijk ook mogelijk. Het fijne aan een hangmat is dat de spieren in je rug helemaal ontspannen. Dus je komt echt compleet tot rust, zeker in combinatie met een paar zonnestralen op je gezicht. Is het mooie weer voorbij? Dan is het ook mogelijk om een hangmat in je woning te gebruiken, bijvoorbeeld voor een knus hoekje in je woonkamer. Zo kan jij je even lekker afzonderen. 

Sfeervolle verlichting 

Ook al blijft het tijdens de zomermaanden wat langer licht, op den duur kom je in het donker te zitten. Zorg daarom voor voldoende verlichting in je tuin. Dit is niet alleen handig, maar geeft het geheel ook nog eens extra sfeer. Kies voor een duurzame optie en schaf een aantal ledstrips aan, net als een hangmat ophangen ben je ook aan de bevestiging van deze verlichting weinig tijd kwijt. Zorg voor een schoon oppervlak en maak de ledstips vast met dubbelzijdige tape, of sla er wat kabelclips omheen. Na de zomer kan je de strips gebruiken om je woonruimte wat meer sfeer te geven (zeker tijdens de feestdagen). Ook in dit geval bevestig je de strips met kabelclips of dubbelzijdige tape. 

Wat denk je?

vakantie huisje

Wat heeft een seniorencamping in petto?

pasgeboren baby

Vier de geboorte van een broertje of zusje op school