in ,

Wat je moet weten over een solar powerbank

Vind je het vervelend als je draagbare apparaten opeens geen stroom meer hebben? Dan is een powerbank een slimme gadget. Powerbanks nemen ontzettend toe in populariteit en dat is niet zo gek. Ze kunnen je lege apparaten namelijk goed opladen, ook als je op weg bent. De nieuwste trend wat betreft opladers: de solar powerbank. In dit artikel vertellen we je meer over dit handige apparaat.

Hoe werkt het?

Normale powerbanks kun je alleen aan netstroom opladen. Solar powerbanks hebben daar – zoals de naam al suggereert – een extra optie bij. Een solar powerbank heeft namelijk ook zonnepanelen ingebouwd. Om de powerbank zelf op te laden kun je hem dus ook in de zon neerleggen. De beste tijd om dit te doen is de periode tussen 9 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags. Let er wel op dat alleen zonlicht voldoende is, aan daglicht alleen heb je niet zoveel. Daarnaast is het belangrijk om de powerbank met de zonnepanelen naar boven te laten opladen.

Overal waar je wilt opladen

Het voordeel van een solar powerbank is dus dat je overal je apparaten kunt opladen. De powerbank is uitgerust met twee usb-uitgangen zodat je twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Het is wel slim om de powerbank eerst zelf vol te laden voordat je hem meeneemt. Gelukkig kun je onderweg de solar powerbank nog wel bijladen als het zonnetje schijnt. De powerbanks geven met led-lampjes aan hoe lang ze nog meegaan.

Hoe lang gaat een solar powerbank mee?

Om er achter te komen hoe vaak je met een solar powerbank je apparaten kunt opladen, kun je het vermogen van de powerbank delen door het vermogen van het apparaat. Een powerbank van 6000 mAh kan een telefoon van 2200 mAh bijvoorbeeld 2,7 keer opladen (6000/2200).

Solar powerbanks zijn ideaal om mee te nemen als je een tochtje gaat maken of om een andere reden lang zonder stopcontact zit. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Wat denk je?

5421 points
Upvote Downvote
houten zonnebril

Houten mode = hot

husky safari

Ga op husky safari in Scandinavië