in , , , ,

De belangrijkste voordelen van een robot stofzuiger

Voordelen van een robot stofzuiger

Heb je wel eens gehoord van de robot stofzuiger? Dit apparaat wordt steeds beter in het schoonmaken van hoekjes en verborgen plekjes. Maar vervangt deze robot dan de gewone stofzuiger? Het antwoord hierop is helaas nee. Een automatische stofzuiger kan namelijk niet bij alle plekken, denk bijvoorbeeld aan de trap. Maar het is daarentegen wel een hele goede huishoudelijke gadget. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van een robot stofzuiger voor je op een rij (1).

Schoonmaken terwijl je niet thuis bent

Er zijn verschillende voordelen van een robot stofzuiger, maar dit is misschien wel het belangrijkste voordeel: hij maakt je huis schoon terwijl je niet thuis bent. De robot gaat gewoon zijn gangetje en hier hoef jij niet steeds bij te zijn. Dus als je de deur uit moet, kun je de stofzuiger gerust zijn werk laten doen. Let op: maak je woning wel zoveel mogelijk obstakelvrij, zodat het apparaat zonder problemen zijn werk kan doen. 

Wist je dat je de stofzuiger op afstand kunt bedienen met een app? Dus ben je met haast vertrokken en ben je helemaal vergeten om de robot stofzuiger aan te zetten? Geen zorgen, je kunt de robot namelijk altijd aansturen met de app, waar je ook bent. Bovendien kun je de stofzuiger naar een bepaalde plek sturen waar extra schoonmaak nodig is (2).

Veel minder stofzuigen

Zoals we zeiden is de robot stofzuiger geen vervanger voor de normale stofzuiger. Ze nemen de plinten namelijk niet mee en bewegen zich zo slim mogelijk rond alle meubels in huis. Daarom raden we aan om eens in de zoveel tijd toch de normale stofzuiger er nog even bij te pakken. Maar dit betekent niet dat je zoveel hoeft te stofzuigen als voorheen. Met een robot stofzuiger in huis kun je gerust een weekje zuigen overslaan. Je bespaart dus tijd die je aan andere leuke dingen kunt besteden (3). 

Voordelen van een robot stofzuiger: minder lawaai en extra stille modus

Heb je ook zo’n hekel aan het harde geluid van de stofzuiger? Of wil je `s avonds terwijl de kinderen op bed liggen eigenlijk het huis nog even schoonmaken, maar wil je de kinderen niet wakker maken? Een stofzuigrobot is veel stiller dan een normale stofzuiger. Ze hebben in sommige gevallen ook nog eens een extra stille modus. Je zou de robot dus zelfs `s nachts aan kunnen zetten!

De robot stofzuiger is ideaal met huisdieren in huis

Heb je een hond of kat in huis? Dan heb je gegarandeerd te maken met rondslingerende honden- en kattenharen. Eigenlijk moet je elke dag stofzuigen om het huis haarvrij te houden, maar hier zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Een robot stofzuiger is daarom ideaal met huisdieren. Schaf een exemplaar aan met een grote borstel aan de onderkant en kijk altijd van tevoren even of deze wel geschikt is voor dierenharen (3).

Bronnen:

1: https://www.robotstofzuigervergelijken.nl/robotstofzuiger-voordelen/

2: https://robostofzuigers.nl/voordelen-van-een-robotstofzuiger/

3: https://www.coolblue.nl/advies/voordelen-robotstofzuiger.html

Wat denk je?

huidverzorging

5 redenen waarom huidverzorging belangrijk is

Hippe kamerplanten 2021

Hippe kamerplanten: trends najaar 2021