in ,

5 redenen waarom huidverzorging belangrijk is

huidverzorging

Huidverzorging wordt de laatste jaren steeds serieuzer genomen en dit is ontzettend goed! Wist je dat je huid het grootste orgaan is van je lichaam? Hier denken we misschien in eerste instantie niet aan, maar een goede verzorging is extra belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven. Dit doe je niet alleen door schadelijke invloeden zoals roken en te veel zonlicht te vermijden, maar huidverzorging heeft hier ook een groot aandeel in (1). Heb jij al een skincare-routine? Wij vertellen je waarom huidverzorging zo belangrijk is.

Minder onzuiverheden en een egale huid

Onzuiverheden kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is mogelijk dat plekken, vlekken of pukkels veroorzaakt worden door een verkeerde skincare-routine. Zorg dat je je huid `s ochtends en `s avonds de nodige hydratatie geeft en kijk welke producten het beste bij je huid passen. Heb je een gecombineerde huid? Of toch eerder een droge huid? Er zijn diverse huidverzorgingsproducten beschikbaar voor elke soort huid (2).

Huidverzorging als bescherming tegen de zon

Vergeet jij ook vaak zonnebrand aan te brengen? Je bent vast niet de enige. Wist je dat je huidverzorging kunt gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon? Er zijn bepaalde producten verkrijgbaar met SPF die je eenvoudig kunt toepassen in je skincare-routine. Zorg ervoor dat je zonbescherming niet alleen in de zomer aanbrengt, maar het hele jaar door. Zo voorkom je rimpels en pigmentvlekken (2).

Een goede reiniging 

De basis van een goede huidverzorging is het reinigen van de huid. Ook als je niet zo vaak make-up draagt is het belangrijk om je gezicht dagelijks goed schoon te maken. Er zijn diverse producten om je huid mee te reinigen, bijvoorbeeld een reinigingsmelk of cleanser. Hiermee verwijder je al het vuil eenvoudig van je gezicht (3).

Make-up ziet er mooier uit door huidverzorging

Als je elke dag make-up draagt is het belangrijk om te beginnen met huidverzorging. Door het reinigen en het hydrateren van je gezicht wordt het aanbrengen van make-up niet alleen makkelijker, maar het ziet er ook nog eens mooier uit. Make-up kan namelijk vlekkerig of minder egaal ogen als het wordt aangebracht op een niet gereinigde huid (2).

Huidveroudering verminderen

Je denkt er misschien nu nog niet over na, maar huidverzorging is een investering voor later. In je tienerjaren heb je waarschijnlijk nog geen last van rimpels of pigmentvlekken, maar het is belangrijk dat je nu al start met skincare. Hoe eerder je begint, hoe beter. Je huid verandert namelijk naarmate je ouder wordt. Het is dan ook niet mogelijk om huidveroudering tegen te gaan, maar je kunt het proces wel vertragen. Dit doe je door producten gebruiken die je huid op de juiste manier hydrateren en voeden. 

Wist je dat regelmatig sporten ook invloed heeft op je huid? Sporten zorgt namelijk voor een goede doorbloeding in je lichaam en dit is belangrijk voor je huid. Bij een goede doorbloeding blijft je huid namelijk strakker en steviger (4). Benieuwd naar de nieuwste sporttrends van dit moment? Neem dan een kijkje op onze blog.

 

Bronnen:

1: https://www.vrouwopeigenbenen.nl/huidverzorging-waarom-is-dit-zo-belangrijk/

2: https://www.girlscene.nl/artikel/18038-10-redenen-waarom-huidverzorging-zo-belangrijk-is

3: https://www.girlscene.nl/artikel/22554-8-skincare-producten-die-iedere-meisje-nodig-heeft

4: https://www.huidzorgklinieken.nl/de-effecten-van-sporten-op-je-huid/

Wat denk je?

Sporttrends 2021

De populairste sporttrends van 2021

Voordelen van een robot stofzuiger

De belangrijkste voordelen van een robot stofzuiger