in , , , , ,

Airpods gebruiken? De beste functies uitgelicht

airpods

Airpods gebruiken? De beste functies uitgelicht

Met de AirPods van Apple maak je muziek luisteren leuker en vooral comfortabeler. De draadloze oordopjes bieden je een goede geluidskwaliteit, ze voorkomen dat je hinder ondervindt van een snoer en ze hoeven maar eens per paar dagen te worden opgeladen. Welke functies mag je niet missen, wanneer je de AirPods gebruikt? In dit artikel staan ze op een rijtje! 

Controleren hoe vol de accu nog is 

Je kunt op twee manieren controleren hoe vol de accu van de AirPods en de oplaadcase nog is. Dit kun je doen door de “Batterij”-widget te gebruiken op je iPhone of iPad. Een makkelijker alternatief is het openen van de oplaad case. Je krijgt vervolgens direct op je iPhone te zien hoe vol de batterij nog zit! 

Kleuren lampjes op de oplaad case 

Een derde optie is het bekijken van de kleur van het lampje aan de voorzijde van de oplaad case. Op het moment dat deze groen kleurt is de accu volledig opgeladen. Bij oranje zit de batterij niet vol, maar hoeft deze nog niet opgeladen te worden. Het opladen van de oplaad case en AirPods is wel noodzakelijk, wanneer de kleur amber is. 

Stuur je AirPods aan via Siri 

Wist je dat je de AirPods kunt bedienen middels Siri? Er zijn twee manieren waarop je Siri actief kunt maken. Dit doe je door de AirPods ingedrukt te houden aan het steeltje. Een alternatief is het tweemaal tikken op de bovenzijde van de AirPods. Het tikken doe je kort na elkaar. Met je stem kun je aangeven dat je een volgend nummer wilt horen, dat het volume omhoog moet, enzovoorts. Vanzelfsprekend kun je Siri ook via je telefoon of tablet gebruiken. 

Inkomende oproep beantwoorden met je AirPods 

Ook handig: je kunt een inkomende oproep beantwoorden via je AirPods. Dit doe je door wederom twee keer aan de bovenzijde van de AirPods te tikken. Op dat moment wordt het gesprek aangenomen en kun je praten. Ben je klaar? Tik dan nogmaals twee keer op de bovenzijde. Het gesprek wordt nu beëindigd. Zo hoef je nooit je iPhone of iPad te gebruiken voor het aannemen van een gesprek.

Wat denk je?

805 points
Upvote Downvote
husky safari

Ga op husky safari in Scandinavië

gietvloer

Een gietvloer in de badkamer