in

Wat is elektrisch roken?

elektrisch roken

Je hebt het vast wel eens gezien. Iemand zuigt aan een soort sigaret en ademt vervolgens damp uit. Echter ruikt dit niet naar rookt. Deze persoon maakt hoogstwaarschijnlijk gebruik van een elektronische sigaret, ook wel e-sigaret genoemd. We zijn er wat dieper ingedoken en willen graag op een rijtje zetten wat de feiten zijn over elektrisch roken. Er zijn namelijk mensen die beweren dat elektrisch roken ongezond is, of beter gezegd, gezonder. Dit is natuurlijk onzin, er zitten geen stoffen in waar je beter van wordt. Het kan als een alternatief worden gezien voor het roken van een normale sigaret. Feit is wel dat er veel minder schadelijke stoffen in zitten, in een elektrische sigaret zit bijvoorbeeld geen teer en koolstofmonoxide. Je kunt het daarom zien als een alternatief voor het gewone roken, de elektrische sigaret bevat echter wel andere schadelijke stoffen zoals nicotine bijvoorbeeld.

Is elektrisch roken schadelijk voor je tanden?

Feit is dus dat het roken van normale sigaretten een stuk minder gezond is dan het roken van een e-sigaret. Maar is het ook minder schadelijk voor je tanden? De meeste mensen weten wel dat het roken van normale sigaretten behoorlijke aanslag op je tanden kan opleveren. Zoals we al even genoemd hebben bevat een elektronische sigaret geen teer. Dit is echter niet de enige reden dat elektrisch roken minder schadelijk is voor tanden, ten opzichte van het roken van normale sigaretten. Bij normale sigaretten vindt er namelijk verbranding van de tabak plaats, bij elektrisch roken gaat het om verdamping. Bij verbranding kan er een donkere kleur ontstaan op de tanden, daarnaast zorgt de verbranding voor vernauwing van de bloedvaten in het tandvlees. Bij verdamping is dit niet zo en kan het tandvlees daarom beter doorbloeden.

Verschillende smaken 

Er zijn veel verschillende smaken op het gebied van elektrisch roken. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een fruitsmaak zoals aardbei of mango. Daarnaast kunnen ook traditionele tabaksmaken gekozen worden zoals mint.

Denk aan je gezondheid 

Het is natuurlijk altijd verstandig om aan je gezondheid te denken. Het beste is natuurlijk om helemaal niet te roken, iedereen is bekend met de schadelijke gevolgen van roken.

Wat denk je?

pasgeboren baby

Vier de geboorte van een broertje of zusje op school

houten zonnebril

Houten mode = hot