in ,

Wat heeft een seniorencamping in petto?

Wanneer je op vakantie gaat met het hele gezin, zoek je naar een plek met genoeg activiteiten voor kinderen. Bij senioren is dit net even iets anders. Voor deze groep zijn andere dingen belangrijker, zoals rust, genoeg mogelijkheden voor uitjes in de omgeving en makkelijk op een andere bestemming kunnen komen. In Nederland zijn er daarom ook een aantal seniorencampings en campings voor mindervaliden te vinden. Maar wat heeft zo’n vakantiepark dan voor je in petto? 

Rustig karakter 

Bij een seniorencamping staat een rustig karakter voorop. Er is voldoende ruimte tussen de verschillende standplaatsen van de vakantiehuisjes en caravans, zodat gasten vakantie vieren in alle privacy. Daarnaast ligt een seniorencamping in een natuurrijke omgeving, zodat er altijd mogelijkheid is voor lange wandelingen en fijne fietstochten. Heb je geen mogelijkheid om je eigen fiets mee te nemen? Informeer dan bij de receptie over de mogelijkheden om een fiets te huren. Sommige campings organiseren zelf ook excursies overdag, zodat je zelf geen vervoer hoeft te regelen om af te reizen naar een leuke bestemming. 

Aangepaste voorzieningen

Wanneer je wat minder goed ter been bent of afhankelijk bent van een rolstoel, is het fijn dat hier ook rekening mee wordt gehouden tijdens je vakantie. Op een seniorencamping vind je speciale vakantiehuisjes zodat ook minder validen van optimaal comfort kunnen genieten. Denk hierbij aan een aangepast toilet en douche, verlaagde drempels en huisjes zonder trappen. Ook over andere dingen hebben de eigenaren van de camping nagedacht. Zo vind je een bibliotheek in plaats van een speeltuin vol klimtoestellen voor kinderen. Ideaal wanneer je zelf vergeten bent om je boeken mee te nemen.

Vind een seniorencamping 

Online vind je een aantal seniorencampings in Nederland. Elk hebben ze hun eigen bijzonderheden. Houd je van water, natuur en zie je bijvoorbeeld een bezoekje aan de Waddeneilanden wel zitten? Reserveer dan een plekje op een van de prachtige campings. Je waant je op veel campings direct in een prachtige natuurrijke omgeving waar je zeker goed op je plek zit als je houdt van lange wandel- en fietstochten en graag over het water vaart. 

Wat denk je?

uit eten met collega

Tips voor de leukste groepsuitjes

hangmat in de woonkamer

Meubels en accessoires voor binnen en buiten