in , ,

Ben jij in balans? Waarom steeds meer Nederlanders aan yoga doen

Yoga

Yoga is al lang niet meer de sport die slechts beoefend wordt door spiritueel ingestelde mensen. De populariteit hiervan breidt zich sterk uit. Niet voor niets, want yoga biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat yoga ontspannend werkt. Het maakt dat we de drukke werkdagen makkelijker doorkomen en sneller in slaap vallen. Belangrijk, want een goede nachtrust is cruciaal voor onze weerstand en psychische gemoedstoestand. In dit artikel lees je meer over de voordelen van yoga. 

Lichamelijke voordelen van yoga 

Op lichamelijk vlak biedt yoga verschillende voordelen. Zo zorgt yoga voor een verbeterde flexibiliteit, versterkt het je botten en krijg je er sterkere spieren door. Dat laatste is wellicht niet hetgeen wat je direct verwacht bij yoga. Toch train je meer spieren dan je denkt bij het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Ook niet onbelangrijk: yoga zorgt voor een verlaging van je bloeddruk. Iets wat past bij de psychische voordelen van yoga. Het maakt yoga interessant voor zowel jongeren, als ouderen. 

Psychische voordelen van yoga 

Het belangrijkste psychische voordeel van yoga is het feit dat het ontspannend werkt. Zoals reeds aangehaald werd, hangt dit samen met het feit dat je bloeddruk verlaagd wordt tijdens het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Je neemt de tijd voor jezelf en geeft je hersenen de kans tot rust te komen. Vergelijk het met een wandeling in de natuur, een uurtje naar je favoriete muziek luisteren, enzovoorts. Door te ontspannen heb je even geen tijd om te piekeren. 

Yoga uitvoeren is heel eenvoudig 

Hoewel de oefeningen die horen bij yoga vaak niet eenvoudig zijn, kun je relatief makkelijk starten met yoga. Je hoeft er de deur niet voor uit, evenals dat het niet noodzakelijk is om je aan te sluiten bij een vereniging. Op internet vind je talloze voorbeelden van oefeningen, vaak uitgelegd in een handige video. Je kunt starten met een paar badhanddoeken, waarop je de oefeningen thuis uitvoert. Ervaar jij de voordelen van yoga ook? In dat geval kun je online een speciaal matje bestellen. Het maakt het uitvoeren van de verschillende oefeningen comfortabeler.

Wat denk je?

Elektrisch varen

De zomertrend van 2021: Elektrisch varen: de voor- en nadelen

Robot stofzuiger

Niemand houdt van stofzuigen! De voordelen van een robot stofzuiger