in

Wanneer moet ik starten met een puppycursus?

puppy

Heb je een puppy geadopteerd? Gefeliciteerd! Jij en je trouwe viervoeter zijn nu waarschijnlijk onafscheidelijk. Je pup volgt je overal naar toe en dit vind je super gezellig. Maar er is ook werk aan de winkel. Het opvoeden van een hond is een leuke, maar ook uitdagende taak. Een belangrijk onderdeel van de opvoeding is het volgen van een online puppycursus. Maar wanneer moet je starten met een puppycursus? 

Wanneer starten met een puppycursus?

Wanneer je je puppy nu goed opvoedt, heb je daar in de toekomst profijt van. Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met een puppycursus. We raden aan om te starten wanneer je puppy tussen de 8 en 16 weken oud is. Dus eigenlijk direct wanneer de hond bij jou in huis komt. 

Door vroeg te beginnen met een puppycursus kun je een stabiele basis creëren. Een jonge hond absorbeert nieuwe informatie supersnel en kan de basisprincipes hierdoor snel aanleren. Daarnaast helpt het bij het vormen van positieve gewoonten en kan het gedragsproblemen op latere leeftijd voorkomen. 

online puppycursus

Waarom puppycursus volgen?

Veel mensen vragen zich af of het volgen van een puppycursus verplicht is. Dit is het niet, maar het wordt wel aangeraden. Als baasje kun je de hond zelf commando’s aanleren, maar er komt veel meer kijken bij het opvoeden van een hond. Een puppycursus helpt bij het opbouwen van gehoorzaamheid, maar bevordert ook de sociale vaardigheden. De pup wordt namelijk in contact gebracht met andere mensen, dieren en omgevingen. Hierdoor leert hij snel omgaan met nieuwe situaties. 

Kan het ook online?

Het volgen van een fysieke puppycursus is niet verplicht. Je kunt er dan ook voor kiezen om je hond zelf puppycursus te geven. Echter, het is dan wel handig dat je een aantal handvatten hebt. Online Puppycursus helpt je bij het opvoeden en trainen van je puppy; en dat allemaal via het internet! Je krijgt toegang tot een online cursus en ontvangt een e-book met tips. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Wat denk je?

elektrische haard

Waarom elektrische sfeerhaarden nu zo populair zijn

growlighting

Hoe kies ik de beste kweeklamp voor plantengroei?