in ,

Waarom iedere wielrenner een bibshort zou moeten hebben

wielrennen

Fietsbroeken zijn een must-have voor iedereen die een fiets sport beoefent. Of dat nou mountainbiken of wielrennen is. Een normale fietsbroek is, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, niet de optimale keuze voor een wielrenner. Tegenwoordig is wielrennen voor veel mensen een hobby geworden, waarbij de focus meer ligt op plezier dan op competitie. Maar vooral in de beginnende fase is het belangrijk direct een correcte uitrusting aan te schaffen.

Wat zijn bibs fietsbroeken?

De normale fietsbroek zoals iedereen die kent is voorzien van een strak elastiek rond de middel om de broek omhoog te houden. Een bibs fietsbroek daarentegen heeft een paar bretels die je broek vastzet aan je schouders. Dit heeft meerdere voordelen die zwaar opwegen tegen de gangbare fietsbroek. De schouderbanden houden de bibs fietsbroek stevig op hun plaats, en dat scheelt corrigeerwerk tijdens het fietsen. En de afwezigheid van het elastiek om je middel voorkomt ongemakkelijkheden tijdens lange fietsritten. Door de voorovergebogen houding kan het elastiek namelijk voor een snijdend gevoel zorgen. Met name voor de ietwat gezette hobbyisten kan dat extra vervelend aanvoelen.

Waar je op moet letten

Als je overgaat tot de aankoop van een bibshort zijn er een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Het allerbelangrijkste is dat je bibs fietsbroeken kiest met een goede zeem. Een juiste zeem zorgt voor een maximaal fietscomfort, en dat is niet iets om te vergeten. Daarnaast moet je kijken naar het materiaal wat gebruikt is. Afhankelijk daarvan gaat je fietsbroek een stuk langer mee. Ook kan het ene materiaal meer luchtdoorlatend zijn, wat fijn is tegen het zweten.

Wat denk je?

pannen

De beste pannen in huis halen!

gaskachel

Gaskachel kopen: 3 handige tips