gaskachel
in , ,

Gaskachel kopen: 3 handige tips

Een gaskachel is een prachtig apparaat dat veel warmte afgeeft. Wellicht wil je zelf een gaskachel kopen. In dat geval is het handig om eerst de drie tips hieronder door te lezen, zodat je weet waar je op moet letten bij de aankoop.

Let op het verbruik

Een heel belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van een gaskachel is het verbruik. Des te hoger het gebruik, des te meer gas je gebruikt en des te hoger de kosten. Je kunt natuurlijk voor een goedkopere kachel kiezen met een iets hoger verbruik, maar alles bij elkaar genomen ben je dan vaak toch duurder uit. Daarom kan het handig zijn om van tevoren een berekening te maken.

Kies voor een niet te hoog verhogen

Een gaskachel kopen met een zo hoog mogelijk vermogen lijkt misschien verstandig, maar dat is het vaak niet. Ten eerste verbruikt een kachel met een hoger vermogen vaak ook meer. Verder kan het zijn dat de kamer al snel te heet wordt en dat je de gaskachel daarom steeds op een lage stand moet zetten of hem slechts kort aan kunt doen. Dat is jammer, want dan kun je niet voor lange tijd genieten van het beeld van vlammen.

Koop een gaskachel met thermostaat

Over het algemeen kun je beter een gaskachel kopen met thermostaat dan een zonder. De meeste kachels met thermostaat zijn namelijk een stuk zuiniger. Dit zorgt ervoor dat je minder gas verbruikt en dat de kosten lager worden.

Terrasverwarmer kopen

 Het fijnste aan zomeravonden is misschien wel de gezellige avonden buiten. Even geen televisie, want je hebt elkaar voor een goed gesprek, een goed boek en een wijntje of de prachtig verlichte sterrenhemel als gezelschap. Om nog langer van je avond te kunnen genieten kun je gebruik maken van een terrasverwarmer. Er bestaan diverse soorten terrasverwarmers.

Wat denk je?

wielrennen

Waarom iedere wielrenner een bibshort zou moeten hebben

antieke spiegel

Creëer sfeer in huis met een antieke spiegel