in ,

De beste pannen in huis halen!

Op het internet worden veel pannen aangeboden. Wanneer je geen enkele pan hebt kan de uitgave aan nieuwe pannen flink oplopen. In dit geval raden we jou aan om eerst te kiezen voor een basisset dat bestaat uit drie kookpannen, een steelpan en een koekenpan. Eventueel in een later stadium kun je dan alsnog besluiten om extra pannen te kopen mocht dit nodig zijn. Zo hoef je niet direct een hoop geld uit te geven en kun je dit gerust in stapjes doen.

Bij de aanschaf van pannen dien je op verschillende dingen te letten. Door je goed in te lezen over pannen is de kans groter dat je een pan koopt waar je jaren plezier van gaat hebben. Er zijn meerdere aspecten die een rol spelen bij het uitkiezen van de juiste pannen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden.

Kijk eerst naar het soort fornuis

Bij het kopen van pannen kijk je eerst naar het soort fornuis dat je hebt. Niet alle pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en dan bedoelen we met name inductie. Wanneer je gebruik maakt van gas kun je vrijwel voor alle pannen kiezen. Daarnaast is het slim om te kijken hoe groot de warmtebronnen zijn zodat je zeker weet dat je pannen koopt die hier ook op passen. Denk goed na over wat voor pan je precies wilt. De mogelijkheden zijn namelijk enorm waardoor het soms lastig kan zijn om een goede keuze te maken.

Denk goed na over het materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor pannen van RVS, koper, gietijzer of keramiek. Elk materiaal kent haar eigen smeltpunt. Bepaalde materialen zoals RVS hebben een lagere smeltpunt dan bijvoorbeeld gietijzer. Met het smeltpunt bedoelen we hoeveel warmte een pan kan handelen. Wanneer je over dit punt heen gaat kan het materiaal smelten en dan is het gauw gebeurd met je pannen. Daarnaast zal je goed moeten nadenken over het eten wat je wilt koken. Wanneer je bijvoorbeeld een stukje vlees met een knapperig laagje wilt bakken is het beter om een pan zonder anti-aanbaklaag te kopen.

Goedkoop is duurkoop!

Bij pannen kunnen de prijzen flink oplopen. Zo kun je bijvoorbeeld een pan kopen voor een paar tientjes of voor enkele honderden euro’s. We gaan niet beweren dat de duurste pan direct het beste is, maar vaak zijn goedkopere pannen wel van mindere kwaliteit. Kijk vooral naar het merk. Dan krijg je namelijk een beter beeld van de kwaliteit. Ken je het merk niet dan is het slim om deze even te googelen en zodoende de reacties van anderen te lezen.

Wat denk je?

moestuin

Tips voor de doe-het-zelf tuinierder

wielrennen

Waarom iedere wielrenner een bibshort zou moeten hebben