in

Tuintrends 2020: de natuur, natuur laten zijn

Een strak aangelegde tuin kan natuurlijk hartstikke mooi zijn. Maar het kost vaak veel onderhoud om het ook mooi te houden. Daarom gaat 2020het jaar van de natuurlijke look worden. Er gaat minder beton gebruikt worden, en juist meer natuurstenen zoals kalksteen, leisteen of basalt. Deze geven een veel minder anorganische uitstraling. Minder onderhoud wordt dus de norm, en dat is ook te zien aan de opkomst van de dwergstruiken. Dit zijn vaste planten die klein en laag blijven, en daardoor niet gesnoeid hoeven te worden. Ook zijn ze vaak goed bestand tegen moeilijke omstandigheden. Dwergstruiken kunnen goed tegen droogte en kou, en kunnen zelfs overleven in voedselarme grond. Onder de dwergstruiken vallen bijvoorbeeld lavendel, tijm, rozemarijn en edelweiss. Dit zijn stuk voor stuk prachtige planten die iedere tuin opfleuren! En natuurlijk kun je de tijm of rozemarijn ook gewoon plukken, zodat je je eigen kruiden kunt gebruiken.

Snoeien en knippen

Om je tuin netjes en mooi te houden, moeten je planten zo nu en dan even een knipbeurt krijgen. Bomen en heggen kun je het gemakkelijkste snoeien met een elektrische heggenschaar. Voor kleine takjes en het fijnere werk is een tuinschaar vaak handiger. En als je echt gigantische bomen aan moet pakken, is een tuinzaag of een bijl het overwegen waard. Want je tuin moet natuurlijk geen oerwoud worden!

Geef je planten water

Een tuin kan natuurlijk niet zonder water. Het gemakkelijkste is natuurlijk om de tuin te besproeien met een tuinslang. Er zijn allerlei opzetstukken te krijgen, van sproeipistolen tot sproeier met instelbare intervallen. Maar er zitten ook nadelen aan vast. Zo is kraanwater niet altijd ideaal voor je planten door hoge concentratie calcium die het bevat. Daarom kiezen veel mensen voor een regenton en een gieter om hun tuin mee te bewateren. Vooral in Nederland zul je meer dan genoeg water hebben, en het is nog milieuvriendelijker ook.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Wat denk je?

barbecue

Organiseer een feest met een barbecue

man in het bos

De populaire jassen van Napapijri