in

Alles wat je nodig hebt om te crossen

motorcrossen

Nederlanders zijn altijd al avonturiers geweest. Dit is nog altijd zichtbaar. Bijvoorbeeld in de soorten sport die we bedrijven. In een motorcross shop kun je bijvoorbeeld alles vinden waarmee je je kunt klaarmaken om door flinke modderpoelen te racen. Van motor tot beschermkleding is alles te vinden.

Nederlandse sport

Het crossen op motoren is altijd een sport van Nederlanders geweest. Zo zijn er door de jaren heen verschillende landgenoten geweest die zich met de wereldtop konden meten in de profsport op dit gebied. Ook veel hobbyisten hebben altijd graag door de modder en door de duinen gereden met hun daartoe berekende motoren. Hiervoor is echter wel materiaal van hoge kwaliteit nodig. Er worden immers nogal wat eisen gesteld als er onder zulke zware omstandigheden wordt gereden. En zelfs dan zal onderhoud nog essentieel blijken. Dit geldt net zo goed voor de grote sterren uit de sport, ook zij zijn dagelijks met hun materiaal bezig.

Wat je zoal nodig hebt

Naast de motor zelf zal je veel losse onderdelen nodig hebben. Er zijn namelijk onderdelen die regelmatig vervangen moeten worden. Denk aan de banden en wielen, stukken van het frame, het motorblok en aan de remmen. Denk ook aan de olie en smeermiddelen om bijvoorbeeld de ketting en tandwielen soepel te laten lopen. Daarnaast is beschermende kleding zeer belangrijk. Een pak, de juiste schoenen en handschoenen, maar vooral ook de helm zijn van essentieel belang om veilig te kunnen rijden op een motor. Nog meer dan op de openbare weg kun je immers snel vallen.

Wat denk je?

laminaat vloer

Woontrend: laminaat van Berry Alloc