in ,

Snowboarden in Scandinavië: afwisselend en prachtig

snowboarden

We kennen allemaal wintersportvakanties naar Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk, maar wat te denken van één van de Scandinavische landen? Ontsnap aan de drukte van de bekende locaties en kies voor het hoge noorden.

Niet alleen is er hier over het algemeen net wat meer ruimte, ook is de omgeving bijzonder mooi en kun je een ander land dan gebruikelijk verkennen.

Snowboarden in Noorwegen of Zweden

Noorwegen en Zweden zijn ontzettend grote landen vol bergen, uitgestrekte bossen en bovendien is er altijd sneeuw in de winter. Met een goede reden wint snowboarden in Scandinavië dan ook langzaam maar zeker aan populariteit.

Met name Noorwegen is een zeer geschikte bestemming om te gaan skiën of snowboarden. Een erg mooie locatie in Noorwegen is Trysil, in het oosten van het land, vlakbij de grens met Zweden. In Zweden is Åre (spreek uit: Oo-re) een bijzonder mooie locatie met het grootste aaneengesloten skigebied van Noord-Europa (110 pistes).

Geen wachtrijen, altijd sneeuw en diverse uitstapjes

Omdat de gebieden in Scandinavië zo groot zijn en een groot deel van de Europeanen massaal naar het Alpengebied trekken, is er altijd veel ruimte in Noorwegen en Zweden. Wachtrijen bij skiliften zijn er nauwelijks en je hoeft niet bang te zijn dat andere gebruikers je voor de voeten skiën of snowboarden.

Bovendien is er in Scandinavië vrijwel altijd sneeuw. Zorgen over voldoende sneeuw zijn er simpelweg niet. Tenslotte zijn er diverse uitstapjes in deze twee prachtige landen. Bij een wandeling in het bos is het niet ongebruikelijk om allerlei wilde dieren tegen te komen. Ook de diverse (soms bevroren) meren in beide landen zijn adembenemend mooi en absoluut het bezoeken waard.

Wat denk je?

sneakers

Geld besparen op sneakers? Shop in de sneaker sale

pennen

Pennen bedrukken: de do’s en don’ts