in

Vlag kopen? Bestel ‘m online!

nederlandse vlag

Vlaggen worden al sinds jaar en dag gebruikt voor verschillende toepassingen en er zijn super veel verschillende soorten vlaggen. Op internet vind je bijvoorbeeld niet alleen veel van de verschillende landen vlaggen, ook provinciale vlaggen zijn te bestellen. Het gebruik van de vlag is een manier om te laten zien wat je herkomst is, en om te laten zien dat je trots bent op het land waar je vandaan komt. We vertellen je graag wat meer over het online bestellen en in het specifiek over het bestellen van een Nederlandse vlag op internet.

Eenvoudig je eigen vlag online bestellen

Vroeger moesten we lang zoeken om een vlag van een bepaald land, een provincie of een voetbalclub te kopen bijvoorbeeld. Tegenwoordig kun je ze eenvoudig online bestellen en dat heeft ervoor gezorgd dat je ook een veel beter aanbod hebt. Je kan kiezen uit verschillende soorten vlaggen, van sommige landen heb je zelfs verschillende varianten. De meeste mensen in Nederland kiezen er echter voor om een normale Nederlandse vlag met rood wit blauw te bestellen. Er zijn veel regels op het gebied van vlaggen in Nederland, zo mag je de vlag bijvoorbeeld alleen halfstok hangen op bepaalde dagen, dit geldt officieel alleen voor overheidsinstanties.

Speciale instructies bij het hijsen van de Nederlandse vlag

Naast het bovengenoemde zijn er nog een aantal algemene regels die wel voor iedereen gelden op vlaggen. Let wel, iedereen mag zelf bepalen wanneer en waar de vlag gehesen wordt. Er is geen wet die het verbiedt om een vlag op een bepaalde manier op te hangen. Wel is er zo dat de vlag de grond niet mag raken en natuurlijk andere mensen of eventueel verkeer niet mag hinderen. Ook mag je de vlag niet in het donker ‘s avonds laten hangen. Tenzij deze verlicht is.

Het gebruik van de wimpel bij de Nederlandse vlag

Het gebruik van de Oranje wimpel boven de nationale vlag wordt alleen op koninklijke feestdagen gedaan. En dan alleen bij koningsdag en de verjaardagen van onze staatshoofden.

Wat denk je?

teak tuinset

Teak meubelen: dé trend van nu

sneakers

Geld besparen op sneakers? Shop in de sneaker sale