in

Biofilm verwijderen met Watter

Duurzame en effectieve oplossing

Biofilm verwijderen met Watter

Biofilm, een slijmerige laag van samenwerkende micro-organismen, vormt een serieus probleem in zowel drinkwater- als proceswatersystemen. Deze laag bestaat uit bacteriën, virussen, schimmels en gisten, die niet alleen de gezondheid van mensen en dieren bedreigen, maar ook de levensduur en kwaliteit van materialen aantasten. Traditionele methoden om biofilm te bestrijden, zoals chemicaliën, hebben hun nadelen. Daarom biedt Watter een duurzame en effectieve oplossing voor dit hardnekkige probleem.

De nadelen van traditionele biofilm bestrijding

Traditioneel worden desinfectiemiddelen zoals chloor, bleek en alcohol gebruikt om biofilm te bestrijden. Hoewel deze chemicaliën effectief kunnen zijn, brengen ze ook aanzienlijke nadelen met zich mee:

  • Giftigheid: Deze middelen zijn schadelijk voor zowel mens als milieu.
  • Kosten: Chemicaliën zijn duur en vereisen constante aankoop.
  • Doseringsproblemen: Een te hoge of te lage dosering vermindert de effectiviteit.
  • Tijdelijke Oplossing: Biofilm groeit snel weer terug na behandeling.

Deze nadelen maken duidelijk waarom er behoefte is aan een veiligere, duurzamere en effectievere methode om biofilm te bestrijden.

Wat maakt Watter uniek?

Het Watter systeem biedt een innovatieve en milieuvriendelijke aanpak voor het verwijderen van biofilm. Met behulp van een apparaat dat stroom, zout en water gebruikt, produceert het Watter systeem een biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel. De meest actieve stof in dit middel is HOCl (hypochlorig zuur), bekend om zijn sterke desinfecterende eigenschappen.

Voordelen van het Watter systeem:

  1. Biologisch Afbreekbaar: Het desinfectiemiddel is veilig voor mens en milieu, in tegenstelling tot traditionele chemicaliën.
  2. Geen Doseringsfouten: Het Watter systeem maakt gebruik van een automatisch corrigerende doseerpomp, waardoor de effectiviteit gewaarborgd blijft zonder risico op foutieve doseringen.
  3. Kostenbesparend: Door het middel zelf te produceren, bespaar je op de aanschafkosten van chemische desinfectiemiddelen. Het apparaat verdient zichzelf terug door de constante productie van desinfectiemiddel.
  4. Effectieve Biofilmbestrijding: Dankzij de continue dosering van het desinfectiemiddel verdwijnt de biofilm en blijft deze weg. Het middel wordt in lage doseringen toegevoegd, waardoor er geen schadelijke residuen achterblijven.

Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

De effectiviteit van het Watter systeem is uitgebreid getest en bewezen door externe partijen zoals TNO. Het systeem is effectief gebleken tegen bacteriën, gisten, schimmels en virussen, en geschikt voor de desinfectie van oppervlakken, ruimtes, medische instrumenten en watersystemen. Deze onafhankelijke tests bevestigen dat Watter een betrouwbare oplossing biedt voor het probleem van biofilm.

Biofilm vormt een aanzienlijke bedreiging voor zowel gezondheid als infrastructuur. Het Watter systeem biedt een innovatieve, duurzame en effectieve oplossing om biofilm te bestrijden. Door gebruik te maken van een biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel, elimineert Watter de nadelen van traditionele chemicaliën en zorgt het voor een veilige en efficiënte verwijdering van biofilm.

Ben je klaar om je biofilmprobleem aan te pakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe het Watter systeem jou kan helpen.

Wat denk je?

De voordelen van een psycholoog in het buitenland

De voordelen van een psycholoog in het buitenland

De uitdagingen bij het kiezen van het juiste tennisracket

De uitdagingen bij het kiezen van het juiste tennisracket