in , ,

Streamen via Twitch, leuk voor kijkers, lucratief voor streamers

Twitch

Kijk mee met de beste gamers ter wereld, volg toernooien en deel je ervaringen met andere liefhebbers van games. Het zijn de mogelijkheden die streamingdienst Twitch haar gebruikers biedt. Niet alleen voor kijkers is het gebruik van Twitch interessant,  ook gamers, de streamers dus, hebben veel aan deze dienst. De omzet van sommige gebruikers van deze dienst loopt in de tonnen. Hoe werkt het en wat maakt Twitch zo populair? 

Werking van Twitch voor het streamen van games 

Twitch is een streamingdienst, gespecialiseerd in het streamen van games. Onder meer Fortnite en League of Legends zijn spellen die veel gevolgd worden via de streams die op het platform worden aangeboden. Deze streams komen van gamers. Ook wanneer je niet tot de beste gamers ter wereld behoort, is het mogelijk om zo’n stream aan te maken. Handig, wanneer je vrienden of bijvoorbeeld familie mee wilt laten kijken als je een spel speelt. 

Geld verdienen met Twitch als gamer 

Er zijn binnen Twitch verschillende manieren om geld te verdienen. Zo kun je kijkers vragen om geld te doneren. Die donaties lopen bij populaire streams vaak al snel op tot tientallen dollars per donatie. Naast de mogelijkheid om kijkers iets te laten doneren, kun je advertenties tonen. Dit kan tijdens de stream, maar bijvoorbeeld ook bij het openen hiervan. Zo heeft een kijker zo min mogelijk last van de reclame. 

Streams uniek maken voor abonnees 

Ook interessant is de mogelijkheid om een stream slechts beschikbaar te maken voor de abonnees van je account. Het is mogelijk om abonnees te laten betalen, om je te mogen volgen. Zij profiteren hierbij niet alleen van toegang tot unieke streams, maar ook van enkele andere voordelen. 

Gratis streams kijken van je favoriete games 

Voor de kijkers op Twitch is het niet verplicht te betalen voor het volgen van streams. Er zijn talloze publiek beschikbare streams, onder meer van grote evenementen in de wereld van online gaming. Het is erg leuk om je idolen op het gebied van games te volgen, om meer te leren over de wijze waarop je de verschillende spellen het beste kunt spelen, enzovoorts.

Wat denk je?

heren overhemd

Top 5 business overhemden van dit moment

Video deurbel

Wie staat er nou weer voor de deur? De voordelen van een video deurbel