in ,

Heb jij ook zo’n hekel aan kalk? Houd je woning kalkvrij met een waterontharder

waterontharder

Heb jij ook zo’n hekel aan kalk in je woning? Die vervelende vlekken in de douche en het eeuwige schrobben van het sanitair. Een waterontharder zorgt voor zacht water en neemt een hoop van je vervelende problemen weg. Het zorgt er niet alleen voor dat je sanitair langer mooi blijft, maar een waterontharder biedt nog veel meer voordelen. Wij zetten alles wat je moet weten op een rij.  

Wat is een waterontharder?

Misschien vraag je jezelf nu af: wat is een waterontharder precies? Dit apparaat verminderd de hardheid van water. Dit wordt ook wel waterontharding genoemd en hier dankt het apparaat zijn naam ook aan. Calcium- en magnesiumionen bepalen de hardheid in water en de waterontharder zorgt ervoor dat de concentratie van deze stoffen wordt verlaagd. Hierdoor wordt het water minder hard en voelt het zachter aan (1).

Waarom moet ik een waterontharder aanschaffen?

Een waterontharder zorgt ervoor dat je woning kalkvrij wordt en blijft, maar er zijn nog een aantal belangrijke voordelen (2). 

  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Aangezien er geen kalk meer in het water komt, worden je huishoudelijke apparaten niet meer aangetast. Hierdoor gaan apparaten als de waterkoker, afwasmachine en koffiezetapparaat een stuk langer mee. 

  • Minder schoonmaken

Omdat er geen kalkaanslag op het sanitair zit, hoef je een stuk minder schoon te maken. Bovendien zijn er geen chemische middelen meer nodig om de hardnekkige kalk te verwijderen.

  • Geld besparen

Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar schoonmaak- en wasmiddelen kosten jaarlijks een hoop geld. Met een waterontharder geef je minder geld uit aan schoonmaakproducten en je bespaart ook nog eens op je energiekosten. Je apparaten worden namelijk niet meer aangetast door kalk.

  • Zacht water is goed voor je huid

Kalkvrij water voelt niet alleen zachter aan, maar is ook beter voor de huid. Je zult al snel merken dat je huid minder droog is na het douchen en ook huidirritatie zal minder snel optreden.

Het installatieproces

Hebben we je overtuigd? Wil je graag een waterontharder aanschaffen? Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden.  Bijvoorbeeld de regel dat de afvoerleiding via een zichtbare onderbreking op de riolering moet worden aangesloten. Let bij de aanschaf van een waterontharder altijd op het certificaat. Het apparaat moet namelijk een door de overheid erkende kwaliteitsverklaring hebben om geïnstalleerd te worden. Het is mogelijk om de waterontharder zelf te plaatsen, maar een installateur heeft kennis en ervaring in het vak. Op deze manier ben je verzekerd dat het apparaat goed wordt geplaatst en kan je deze professional om passend advies vragen. 

Bovendien is het belangrijk om de filters regelmatig te vervangen of te reinigen om de groei van bacteriën tegen te gaan. Volg altijd de instructies van de leverancier of installateur en je bent verzekerd van een goede werking (3).

Bronnen:

1: https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterontharder

2: https://www.omegawater.nl/veelgestelde-vragen/waarom-een-waterontharder-kopen/

3: https://www.vitens.nl/service/waterkwaliteit/waterhardheid/waterontharders

Wat denk je?

Verkopen

Geld verdienen vanuit huis? Word verkoper op Bol.com

Sporttrends 2021

De populairste sporttrends van 2021