in , ,

De populairste sporttrends van 2021

Sporttrends 2021

Gelukkig kunnen we al een tijdje weer in groepsverband sporten en hebben ook de sportscholen de deuren weer geopend, maar dankzij de lockdown zijn we afgelopen jaar op een andere manier gaan sporten. De sporttrends van 2021 zien er dan ook heel anders uit dan die van vorig jaar. Dit jaar zijn we massaal online workouts gaan volgen, maar ook de vraag naar stretch en mobility lessen is enorm gegroeid. Wij zetten de populairste (en meest verrassende) sporttrends van dit jaar op een rij. 

Stretchen en mobility: belangrijke sporttrends

Misschien herken je het wel: last van je rug en pijn in je nek na een hele dag werken. Steeds meer mensen zijn in de lockdown thuis gaan werken. Dit bood niet alleen voordelen, zoals werken in je pyjama, maar ook steeds meer mensen hebben last gekregen van vastzittende spieren. Je hebt thuis waarschijnlijk geen dure bureaustoel staan en we zijn met z’n allen al snel geneigd om in een verkeerde houding te gaan zitten. Het is dus ook geen wonder dat steeds meer mensen op zoek gaan naar goede stretch workouts om de spieren los te maken. Met stretch en mobility workouts wordt je lichaam niet alleen soepeler, maar ook voorkom je vervelende blessures (1). 

Online lessen blijven, ook na Corona

Heb jij wel eens een online sportles gevolgd? Bijna elke sportschool bood als alternatief online workouts aan. Van alle sporttrends wordt verwacht dat de online lessen ook na Corona nog erg populair blijven. Deze workouts zorgen ervoor dat mensen die niet naar de sportschool willen of durven de kans krijgen om meer te bewegen. Je hoeft namelijk helemaal niet de deur uit om fit te worden/blijven (2).

Krachttraining wordt steeds populairder, ook bij vrouwen

Krachttraining stond heel lang bekend als een sport voor mannen, maar het wordt de laatste tijd (gelukkig) ook steeds populairder onder vrouwen. Trainen met gewichten biedt veel voordelen en is ontzettend goed voor je gezondheid. Je bouwt namelijk meer spierweefsel op en je botten worden sterker. Toch blijven veel vrouwen hangen in de oude vertrouwde cardio workouts. Dit heeft alles te maken met een aantal fabels over krachttraining die verteld worden. Sommige vrouwen denken dat ze te gespierd worden van fitness. Deze angst is begrijpelijk, maar volledig onnodig. Vrouwen ontwikkelen namelijk minder spieren dan mannen aangezien ze hier niet de juiste hormonen voor hebben. Je kunt gerust krachttraining gaan doen zonder te gespierd te worden. Dus mannen, wen maar aan de aanwezigheid van vrouwen in het krachthonk (3).

Calorieën verbranden met HIIT

HIIT staat voor intervaltraining met hoge intensiteit en wordt in Nederland steeds populairder. Met een HIIT workout verbrand je veel calorieën in een korte tijd. Het is daarom een aantrekkelijke manier van sporten voor mensen met een druk leven. Een HIIT workout hoef je niet in de sportschool te doen, maar kun je prima vanuit je tuin of woonkamer volgen. Je hebt namelijk weinig ruimte en apparatuur nodig om de oefeningen uit te voeren(4). 

Ben je nieuw in de sportschool? Dan kun je waarschijnlijk wel een aantal sport tips gebruiken. Houd onze blog in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste trends!

Bronnen:

1: https://www.nsmbl.nl/stretch-workouts-populair/

2: https://www.nsmbl.nl/sporttrends-2021/

3: https://www.powerbase-fitness.nl/krachttraining-voor-vrouwen-tips-fabels-en-veelgemaakte-fouten/

4: https://www.jasperalblas.nl/sporttrends-2021/

Wat denk je?

waterontharder

Heb jij ook zo’n hekel aan kalk? Houd je woning kalkvrij met een waterontharder

huidverzorging

5 redenen waarom huidverzorging belangrijk is