in ,

Tips voor het hardlopen

Tips voor het hardlopen

Hardlopen is een goede manier om je dagelijkse beweging te krijgen. Naast dat hardlopen erg goed is voor je conditie, verlaagt het de kans op suikerziekte, kanker, hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook kan het je helpen om uit die nare winterdip te komen, omdat het een depressie kan verhelpen. Wanneer je begint met hardlopen, zul je het gevoel hebben dat je er nooit goed in zal zijn omdat je misschien snel buiten adem raakt. Maar net zoals met alles, oefening baart kunst! Hoe vaker je het doet, hoe sneller je er een handigheid in krijgt en al snel zul je merken dat je steeds grotere afstanden kunt afleggen zonder te stoppen! In deze blogs hebben we een aantal tips voor je om het hardlopen een stukje leuker te maken.

Een warming up is belangrijk

Het is belangrijk dat je je spieren voordat je begint met hardlopen goed opwarmt. Dit doe je met een lage intensiteit bewegingen en oefeningen om de temperatuur van jouw lichaam te verhogen. Daarnaast zullen jouw hersenen overschakelen van rust naar inspanning, waardoor jouw volledige concentratie naar het trainen gaat en jij optimaal kunt presteren!

Schaf goede hardloopschoenen aan

Om blaren en ingegroeide teennagels te voorkomen, heb je goede hardloopschoenen nodig. Deze mogen absoluut niet te klein zijn, maar te groot is ook niet goed. Dit kan voor verschuiving van je voet zorgen, waardoor er alsnog blaren kunnen ontstaan. Je wilt ook niet dat de schoenen te snel verslijten, dus zorg ervoor dat je in goede schoenen investeert.

Let op je lichaamshouding

Zorg ervoor dat je tijdens het hardlopen altijd rechtop bent en niet voorovergebogen gaat rennen. Dit kun je doen door in plaats van naar je voeten te kijken, proberen om 3 of 4 meter vooruit te kijken. Dit zal het veel makkelijker maken om rechtop te lopen. Borst vooruit, schouders ontspannen en lopen maar!

Drink voldoende water

Je zult veel vocht kwijtraken door het zweten, dus zorg ervoor dat je voor het hardlopen voldoende hebt gedronken. Door 2 of 3 glazen van tevoren op te drinken, heb je genoeg water gedronken om het vochtgehalte in balans te houden.

Luister naar muziek

Om het hardlopen een stukje leuker te maken, kun je een goede afspeellijst maken voor tijdens je training. Met het ritme van de muziek kun je jezelf uitdagen om een tandje harder te rennen bijvoorbeeld. Op deze manier stimuleer je jezelf om je prestaties te verhogen! Bij MaxTotaal kun je bluetooth oortjes vinden om het gedoe met de draden van de oortjes te voorkomen.

Wat denk je?

4 tips voor het onderhouden van je cv-ketel

4 tips voor het onderhouden van je cv-ketel

Top 5 beste games van 2022 tot nu toe

Top 5 beste games van 2022 tot nu toe