in

Waarom naar een seksuoloog gaan steeds normaler wordt

Waarom naar een seksuoloog gaan steeds normaler wordt

Het wordt (gelukkig) steeds normaler om professionele hulp te zoeken bij psychische problemen. Dit is een super positieve ontwikkeling! Maar toch heerst er nog steeds een taboe op sommige onderwerpen, zoals seksuele problemen. Toch wordt het ook steeds normaler voor individuen en koppels om naar een seksuoloog te gaan. Hartstikke goed! Je hoeft je namelijk echt niet te schamen voor seksuele problemen.

In dit artikel lees je waarom de drempel om een seksuoloog te bezoeken steeds lager wordt en waarom dit zo belangrijk is. 

Seks is een minder erg taboe

Alhoewel het soms lastig kan zijn om over je persoonlijke ervaringen te praten, heerst er steeds minder een taboe op seks. In het verleden werd er niet vaak gesproken over seksuele problemen, al helemaal niet met de huisarts of andere hulpverleners. Gelukkig durven we steeds vaker over ons seksleven en de bijbehorende uitdagingen te praten. 

Onthoud: het zoeken van professionele hulp voor seksuele problemen is net zo normaal als het raadplegen van een arts bij gezondheidsproblemen.

stelletje

Erkenning dat seks een belangrijk onderdeel van het welzijn is

Seks heeft een grote invloed op ons leven. Het wordt dan ook steeds vaker erkend als een belangrijk onderdeel van ons algehele welzijn. Zo kunnen seksuele problemen, zoals erectieproblemen of pijn bij het vrijen, voor andere problemen binnen de relatie zorgen. Denk bijvoorbeeld aan stress, frustratie of onbegrip. Gelukkig kunnen deze problemen goed opgelost worden door het krijgen van professionele hulp van een seksuoloog. 

Wil jij je seksuele gezondheid bespreken?

Naar een seksuoloog gaan wordt steeds normaler en dit is heel goed! Het wordt voor veel mensen steeds makkelijker om openlijk te praten over seksualiteit en seksuele problemen. Ervaar jij een seksueel probleem? Of heb je een vraag over je eigen seksualiteit? Dan kun je altijd bij een seksuoloog van Seksuoloog.online terecht. Hij/zij helpt je bij het vinden van de achterliggende oorzaak van het probleem en geeft tips voor een gezond seksleven.

Wat denk je?

Effectieve trampoline oefeningen voor gewichtsverlies

Effectieve trampoline oefeningen voor gewichtsverlies

Welke verschillende soorten koppels zijn er

Welke verschillende soorten koppels zijn er?