in

Welke verschillende soorten koppels zijn er?

Welke verschillende soorten koppels zijn er

Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen karaktereigenschappen. Toch zien relatietherapeuten regelmatig dezelfde soorten koppels in hun praktijk. Deze koppels passen goed bij elkaar, maar er kunnen ook bepaalde problemen ontstaan. Benieuwd naar wat voor soort koppel jullie zijn? Ontdek hier de verschillende soorten koppels, de bijbehorende kenmerken en de meest voorkomende problemen.

Beste vrienden

Jullie relatie is hoogstwaarschijnlijk pas ontstaan nadat jullie eerst vrienden waren. De vonk sloeg dus niet meteen over, maar jullie konden het vanaf moment één wel goed met elkaar vinden. De relatie tussen jullie is ongecompliceerd. Jullie vinden het leuk om tijd met elkaar door te brengen, maar vinden het ook niet erg om alleen te zijn. Het zit wel goed tussen jullie.

Toch kunnen er relatieproblemen ontstaan tussen beste vrienden in een relatie. Jullie kunnen bijvoorbeeld als vrienden gaan leven waardoor de spanning en romantiek langzaam verdwijnt. 

De tegenpolen

De een zegt het een en de ander zegt het ander. Jullie hebben niet veel met elkaar gemeen en hebben dan ook totaal andere meningen. Maar toch zijn jullie verliefd; opposites attract. Je kunt heel goed samen zijn met iemand die niet op je lijkt. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Als jullie te verschillende behoeften of toekomstdromen hebben, kan dit ervoor zorgen dat jullie relatie niet standhoudt. 

Dezelfde persoon

Jullie lijken heel erg op elkaar. Jullie hebben dezelfde interesses, vrienden en hobby’s. Het liefst zou je alles met de ander doen. Je partner gaat dan ook overal mee naartoe; zonder de ander voel je je niet compleet. Dit klinkt super goed, maar toch is het belangrijk dat je bij jezelf blijft. Je wilt namelijk niet je volledige identiteit verliezen. 

Ervaar je relatieproblemen, zoals veel ruzie, communicatieproblemen of totaal andere behoeften? Dan kan koppeltherapie bij online-relatietherapie.nl jullie helpen.

Wat denk je?

Waarom naar een seksuoloog gaan steeds normaler wordt

Waarom naar een seksuoloog gaan steeds normaler wordt

Energie van de zon

Energie van de zon: Hoe Nederlandse huishoudens profiteren