in

Waarom werken in de techniek? 4 redenen

werken in de techniek

De technische branche heeft al een aantal jaren te maken met een groot tekort aan personeel. Veel bedrijven staan dan ook te springen om nieuwe technici. Maar waarom zou je eigenlijk willen werken in de techniek? Wat is er zo leuk aan? In dit artikel vind je 4 simpele redenen waarom werken in de techniek een goed idee is. 

Dus ben jij toevallig op zoek naar een nieuwe baan? En heb je altijd al passie voor techniek gehad? Lees dan snel verder!

1. Veelzijdig en afwisselend werk

Wil je niet iedere dag hetzelfde werk doen? Dan ben je in de technische branche aan het goede adres. Werken in de techniek is afwisselend en uitdagend. De ene dag ben je bezig met het installeren van elektra terwijl je de andere dag een oplossing bedenkt voor een technisch probleem. 

Iedere dag is anders en dit vraagt om veel creativiteit. Bovendien is het werk in de techniek ontzettend breed. Je kunt jezelf zo ver mogelijk specialiseren als je wilt. 

2. Je bent verzekerd van een baan

Aangezien er een grote vraag is naar technisch geschoold personeel, ben je na een techniek opleiding in vrijwel alle gevallen verzekerd van een baan. Bovendien ontwikkelt de techniek zich razendsnel en gaat de vraag naar technici de komende jaren alleen nog maar meer groeien. Dus met een technische achtergrond en opleiding zit jij de komende jaren goed. 

3. Een goed salaris, ook als starter

Het grote aantal techniek vacatures heeft ook invloed op het salaris. Bedrijven doen hun uiterste best om werknemers te vinden en bieden aantrekkelijke salarissen, ook voor beginners. Heb je een opleiding op mbo-niveau afgerond? Dan ontvang je al snel een bruto salaris tussen de 2.500 en 4.000 euro. Dit ligt fors boven het gemiddelde in Nederland. Voor veel mensen is het hoge salaris een grote motivator om aan de slag te gaan in de techniek. 

zonnepanelen

4. Er is altijd iets nieuws te leren

De technische branche ontwikkelt zich razendsnel. Ieder jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen. Om op de hoogte te blijven, zijn cursussen en bijscholingen cruciaal. Er is altijd iets nieuws te leren en dit houdt je scherp. Bovendien ben je ook altijd bezig met zelfontwikkeling. 

Omscholen in de techniek?

Ben je overtuigd? Is werken in de techniek iets voor jou, maar heb je geen passende opleiding gevolgd? Strevon helpt je aan een vaste baan met goed salaris en gratis omscholing. Ook als je nog helemaal geen ervaring in de techniek hebt, kun je een omscholingstraject in de installatie-, elektro-, zonnepanelen- en zonwering techniek starten. Je gaat aan de slag bij een bedrijf dat perfect bij jou past. Je leert het meeste in de praktijk, maar volgt ook cursussen onder werktijd. Vanaf dag 1 ontvang je een goed salaris en ook de opleidingsdagen worden doorbetaald. Klinkt goed, toch? En je bent ook nog verzekerd van een baan na de opleiding!

Wat denk je?

vrouw met zwaard

De mooiste zwaarden vers van de zwaard smederij

Vier je vakantie in Italië

Vier je vakantie in Italië!