in

Vier je vakantie in Italië!

Vier je vakantie in Italië

December staat voor de deur, wat betekent dat het weer écht koud gaat worden in Nederland. Natuurlijk is een keer sneeuw een heel mooi gezicht, maar als jij maar een beetje een koukleum bent zal dit absoluut niet je favoriete maand zijn. Genoeg reden dus om een warmer land op te zoeken: Italië bijvoorbeeld! In het zuiden van Italië is het in december namelijk nog steeds boven de 10 graden. Warm genoeg om te genieten dus! In deze blog vertellen we je waarom Zuid-Italië de perfecte vakantiebestemming is. Lees snel verder!

Zon, zee, samen zijn

Italië kent een gigantische kustlijn. Het laarsvormige land eindigt in Zuid-Italië, wat betekent dat je hier de zee bijna niet ontkomt. Dit wil je natuurlijk ook niet: Nederland ontsnappen betekent op zoek naar de mooiste plekken. Daar hoort natuurlijk de zee bij!

Zuid-Italië kent verschillende bekende steden aan zee, waarvan Napels de bekendste is. Je komt hier overigens niet alleen voor de zee, maar ook voor een rijke geschiedenis en natuurlijk een hele goede pasta of pizza! Napels ligt dicht bij Pompeï: een historische plek waar je prachtig kunt wandelen. Je leert hier direct veel over de heftige geschiedenis van dit stad, de vulkaanuitbarsting en de gevolgen hiervan. Hiervoor raden we je wel aan om wandelschoenen mee te nemen: Pompeï beloop je namelijk niet op je sneakers.

Actieve vakantie

Pompeï is dus een geschikte bezigheid als je houdt van een actieve vakantie, maar hier zul je niet meer dan een dag aan kwijt zijn. Als jij ervan houdt om de hele vakantie bezig te zijn, raden we dan ook aan om Napels te ontvluchten. Zuid-Italië staat bekend om fantastische natuur, die je in de steden minder makkelijk vindt. Het perfecte middel om dit te exploreren: de fiets.

Een fietsvakantie vereist een goede planning, maar dit is op zich al erg leuk om te doen. Denk goed na over welke plaatsen je wil zien, maar ook over hoelang je maximaal per dag op de fiets wil zitten. Een tip die we ook aan alle fietsers geven, is om vooraf een goede fietsverzekering af te sluiten. Hierdoor ben je gedekt tegen onverwachte kosten, zoals fietsdiefstal of het oplopen van schade. Je kunt hierdoor met een gerust gaan en staan waar je maar wilt. Lukt het jou om in een week van Salerno naar Tropea te fietsen?

InShared

Ben jij op zoek naar een goede fietsverzekering, dan raden we aan om eens een kijkje te nemen op de website van InShared. Hier vind je verschillende verzekeringen, waaronder verzekeringen voor je fiets, in verschillende pakketten. Er is dus garantie dat de perfecte verzekering voor jou er ook tussen zit. Neem een kijkje en stel de perfecte verzekering binnen jouw budget zelf samen!

Wat denk je?

werken in de techniek

Waarom werken in de techniek? 4 redenen

5 modieuze cadeaus voor je vrienden deze feestdagen

5 modieuze cadeaus voor je vrienden deze feestdagen