in

Garagedeur isoleren, de investering waard?

garagedeur

De energieprijzen rijzen tegenwoordig de pan uit. De gasprijzen zijn per huishouden vaak verdubbeld. Tijd dus om te kijken waar je energie en dus ook geld kunt besparen. Veelgehoorde tips zijn bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager te zetten of de verwarming in bepaalde ruimtes uitzetten. Maar er zijn meerdere opties waar je misschien niet zo snel aan denkt als je kosten wilt besparen. In deze blog lees je over de meerwaarde van het isoleren van je garagedeur.  

Waarom isoleren 

Zoals gezegd kun je door goed te isoleren gemakkelijk tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen. Daarnaast is het voor het leef comfort ook aangenaam om je garagedeur te isoleren. Door de garagedeur goed isoleren gaat er in de winter minder warmte verloren en daalt te temperatuur in de garage minder hard. In de zomer gebeurt het tegenovergestelde. De koele lucht in je woning en garage gaat minder snel naar buiten en daardoor blijft het aangenaam koel in je woning en garage.  

Wat zijn de opties? 

Een optie is om een tochtstrip te installeren. Hiermee kun je al een groot gedeelte van het warmteverlies inhalen. Het meeste warmteverlies ontstaat namelijk vaak bij de zijkanten van de sectionaaldeur. Hier ontstaan vaak kieren waardoor koude lucht naar binnen gaat. Door tochtstrips te installeren eventueel met extra isolatiemateriaal eromheen, neemt je een groot gedeelte van de problemen weg.  

Waar wacht je nog op? 

Een garagedeur isoleren is vaak niet een kwestie van geld. De investering is immers niet snel meer dan tientallen euro’s tenzij er een geheel nieuwe garagedeur moet worden geplaatst. Veel mensen weten simpelweg niet dat er veel warmte en energie verloren gaat door ene slecht geïsoleerde garagedeur. Het is een kleine investering die je zomaar tientallen tot honderden euro’s per maand kunnen besparen. Het is alleen een kwestie van doen. 

Wat denk je?

pauzeplek

Vijf unieke toevoegingen aan je pauzeplek!

Loodgieter diensten van hoge kwaliteit

Loodgieter diensten van hoge kwaliteit