in ,

Oefenen met een voetbal rebounder!

Oefenen met een voetbal rebounder

Droom jij ervan om aan de top van de Nederlandse voetbal te staan? Of om überhaupt een keer te scoren op de zaterdagochtend? Oefening baart kunst! En gelukkig zijn er veel verschillende mogelijkheden om jouw voetballers kwaliteiten op te schroeven; wat je ervoor nodig hebt? Een voetbal natuurlijk! Maar een van de voetbal rebounders van Soccer Concepts kan ook goed van pas komen!

Met een voetbal rebounder kan je uren blijven oefenen en zal je al snel merken dat jouw kwaliteiten omhoog gaan. Je kan een rebounder in zetten om in je eentje mee aan de slag te gaan, maar je zou hem ook met een vriend of teamgenoot kunnen gebruiken. Zelfs voor trainen met je hele team is een rebounder ideaal. Ben je benieuwd naar oefeningen? Lees dan snel even met ons mee!

1. Passen en aannemen

Met een rebounder kan je goed leren passen en aannemen. Als je de rebounder in een hoek van 90 graden haaks neerzet op waar jij staat, kan je ontzettend fijn en efficiënt je passes en aannames ontwikkelen. Hoe dichterbij de rebounder, hoe makkelijker het wordt; het leuke is dat wanneer je steeds iets verder gaat staan, je je zelf lekker kan blijven uitdagen!

2. Keepers oefening

Het gebruik van een rebounder hoeft niet alleen voor aanvallende of verdedigende spelers op het voetbalveld, maar kan ook goed van pas komen voor het trainen van keepers kwaliteiten. Wanneer je de bal net iets te schuin op de rebounder aanspeelt, zal je merken dat deze eigenlijk net iets te ver weg terugkomt. Wil je toch bij de bal? Dan zal je moeten duiken! Wanneer je dit gaat oefenen is het wel verstandig om je keeperskleding te dragen!

3. Wedstrijdje

Een voetbal rebounder kan ook goed worden gebruikt in wedstrijdvorm. Wanneer je één tegen één speelt, kan je de rebounder als doel gebruiken. Wanneer je het voor elkaar krijgt om de bal op de rebounder te spelen én hem daarna weer aanneemt, dan heb je één punt gescoord! Om het niet te makkelijk te maken is het bijvoorbeeld handig om een middenstreep te markeren, waar je eerst sowieso ‘’recht’’ moet halen om überhaupt te kunnen scoren. Binnen dit spel is er een continue afwisseling tussen verdedigen en aanvallen. De diversiteit is voor veel mensen even wennen, maar wel ontzettend leuk! Je kan dit spel gewoon in de achtertuin doen, maar als voetbaltrainer zijnde kan je hem natuurlijk ook verwerken in een training!

Wat denk je?

-1 points
Upvote Downvote
Uber eats

Eat it, while it’s hot!

Het is pas écht zomer als het zwembad opgezet kan worden

Het is pas écht zomer als het zwembad opgezet kan worden