in

Adyen rolt Alipay uit voor in-store payments

mobiele telefoon

Er is een nieuwe samenwerking tussen online betaalmodule Adyen en Evernote. Evernote, bekend van de tool om notities bij te houden, gaat de mobiele betaaloplossing Alipay in haar software integreren. Er wordt nu samengewerkt met Adyen, de makers van Alipay,  om de mobiele betaaloplossingen ook toegankelijk te maken voor Chinese gebruikers van Evernote.

Alipay, soepel en snel betalen op je smartphone of tablet

Alipay is al de belangrijkste betaaloplossing in China, het aantal gebruikers wordt geschat op enkele honderden miljoenen. Adyen wil de markt echter nog verder veroveren door de nieuwe samenwerking met Evernote. De nieuwe betaaloplossing is voor Evernote gebruikers ook handig, mobiele gebruikers krijgen de mogelijkheid om soepel en snel te betalen via Alipay binnen de software van Evernote.

Klanten zijn nu al blij met de mobiele betaaloplossing

Volgens Linda Kozlowski, vice president van de wereldwijde operaties van Evernote, zijn klanten nu al erg te spreken over de nieuwe samenwerking en integratie in de software. ‘’Na de implementatie van de mobiele check-out van Alipay hebben wij direct verbetering gemerkt in de ervaringen van klanten. Hierdoor verwachten wij dat klanten nog beter gebruik kunnen maken van onze betaaloplossingen en daardoor nog vaker voor ons zullen kiezen.’’

Mobiele apparaten zijn in China nog meer van belang

In Nederland shoppen nu misschien de helft van alle online consumenten via een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet, in China is dat aantal een stuk hoger. Maar liefst 83% van de ongeveer 630 miljoen Chinese internetgebruikers, gebruikt een mobiel apparaat om online te shoppen. Dit is de voornaamste reden dat bedrijven zoals Adyen en Evernote maar al te graag een samenwerking aangaan, om elkaar te versterken.

‘’Adyen kan ervoor zorgen dat de omzet van grote organisaties zoals Evernote, nog groter wordt.’’ Pieter van der Does, CEO bij Adyen, geeft aan dat deze bedrijven er net zo blij mee zijn als Adyen zelf. ‘’Door het aanbieden van gebruiksvriendelijke en efficiënte betaaloplossingen, verwachten we een betere betaalervaring voor de klanten van deze bedrijven te creëren.’’

Wat denk je?

bank woonkamer

Inrichting woonkamer: trends in 2020

smartphone

De samenwerking tussen Adyen en Alipay