in

Waar kun je raamfolie voor gebruiken?

Waar kun je raamfolie voor gebruiken

Misschien ken je het al of is het compleet nieuw voor je, het product raamfolie. Vaak wordt er gedacht dat raamfolie alleen voor meer privacy of decoratie is. Alleen niets is minder waar! Het folie is namelijk voor veel meer te gebruiken dan alleen privacy en decoratie. In de zomer bijvoorbeeld wordt het vaak heel warm binnen. Dan is zonwerend folie echt een aanrader. In de winter daarentegen wordt het heel koud binnen. Dan is isolerende folie juist weer goed om te gebruiken. Zo voorkom je dat je de airco in de zomer en de verwarming in de winter overuren moet laten draaien. Nog op zoek naar een folie? Bij www.raamfolieonline.nl vind je al deze soorten en nog veel meer!

Wat is het verschil tussen zelfklevend en statisch?

Het fijne aan raamfolie is dat er twee verschillende types te verkrijgen zijn. Alleen wat is nou precies het verschil waar je uit kan kiezen? Je hebt twee soorten namelijk zelfklevend en statisch. Zelfklevend folie plakt door middel van een lijmlaag. Hierdoor is het voor mensen die nog nooit hebben geplakt soms wat lastig te gebruiken. Een tip voor het gebruiken van zelfklevend folie is door water te gebruiken. Door water te gebruiken tijdens het aanbrengen zal het folie niet direct vastplakken. Hierdoor kan het nog iets verschoven of gecorrigeerd worden. Dan is er ook nog statische folie. Dit folie plakt door middel van statische elektriciteit. Er komt dus helemaal geen lijm bij dit folie kijken. Het fijne hieraan is dat het heel makkelijk aan te brengen is. Ook het verwijderen gaat heel makkelijk doordat er geen lijm gebruikt wordt.

Is raamfolie ook weer te verwijderen?

Het fijne aan het gebruik van raamfolie is dat het ook weer te verwijderen is. Wil je tijdelijk te raam bijvoorbeeld afplakken of een motiefje geven? Dan is raamfolie een ideaal product om te gebruiken. Folie wordt vaak gebruikt om ramen af te plakken tegen zoninval, voor meer privacy, om te isoleren en om gewoon te decoreren. Alleen wil je niet het hele jaar zonwerend folie op de ramen. In de herfst en winter bijvoorbeeld wil je juist elk zonnestraaltje naar binnen laten schijnen. Heb je het folie of de functie ervan dus niet meer nodig? Dan is het gemakkelijk weer van het raam af te halen. Statisch folie is er zo af omdat dit geen lijmlaag bevat. Zelfklevend folie kan soms iets moeilijker gaan. Hierbij is het namelijk ook dat hoe langer het erop zit, hoe vaster het gaat zitten. Is dit het geval? Verwarm het folie dan ietsjes met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en kun je het alsnog gemakkelijk verwijderen. Eventuele lijmresten kunnen verwijderd worden met een stickeroplosser.

Wat denk je?

Het ideale moment voor de aankoop van een laminaatvloer tijdens een verbouwing

Het ideale moment voor de aankoop van een laminaatvloer tijdens een verbouwing

Vakantietrends op de ABC-eilanden

Vakantietrends op de ABC-eilanden