in

Culinaire plekken met een vleugje magie

Culinaire plekken met een vleugje magie

We kennen allemaal die avonden waarop we onszelf en onze familie willen trakteren op een heerlijke culinaire ervaring. Maar hoe combineer je dat met een kroost die ook wil genieten? Gelukkig biedt Nederland genoeg opties waarbij je met de hele familie op pad kunt zonder zorgen.

Een avondje uit voor het hele gezin

Je kent het wel: je wilt eropuit met de familie, maar je vraagt je af of dat nieuwe restaurant wel kids-proof is. Goed nieuws! Nederland barst van de culinaire hotspots die niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de jongste bezoekers een geweldige ervaring bieden.

Waar let je op bij het kiezen?

Allereerst is het handig om te kijken of een restaurant een speciaal kindermenu heeft. Denk aan kleinere porties en kindvriendelijke gerechten. Maar dat is slechts het begin. Een kindvriendelijk restaurant denkt verder dan het bord. Zo hebben sommige plekken een speciale speelhoek, kleurplaten en zelfs entertainment voor de kleintjes.

Nederlandse hotspots die je niet wilt missen

Het Pannenkoekenhuis: Wat is er nou meer Nederlands dan een pannenkoekenhuis? Hier kan het hele gezin genieten van heerlijke pannenkoeken in allerlei smaken. Veel van deze restaurants hebben een speelhoek waar kinderen zich kunnen vermaken terwijl de volwassenen nog even natafelen.

Het Familiecafé: Hier draait alles om gezelligheid voor jong en oud. Vaak is er een ruime keuze aan gerechten, zodat iedereen iets lekkers kan vinden. En met een speciale kinderhoek en soms zelfs een buitenspeeltuin is het plezier compleet.

De Brasserie aan het water: Zeker in de zomer is dit een hit. Terwijl je geniet van het uitzicht en de lekkernijen, kunnen de kinderen zich uitleven op een naastgelegen speelplaats.

Tips voor een zorgeloos diner

Voordat je op pad gaat, is het handig om met een paar zaken rekening te houden. Hieronder een kort overzicht om je te helpen:

  • Reserveren: Vooral in populaire kindvriendelijke restaurants is een tafel reserveren geen overbodige luxe.
  • Tijdstip: Ga je liever wanneer het rustig is? Overweeg dan vroeg in de avond of juist laat in de middag.
  • Recensies: Check online wat andere families van hun bezoek vonden. Zo krijg je een goed beeld van de sfeer en de faciliteiten.
  • Pakketje plezier: Neem zelf wat klein speelgoed of kleurboeken mee voor het geval dat de kinderhoek vol zit.

Voor elk wat wils

Nederland heeft zoveel te bieden op culinair gebied. Of je nu op zoek bent naar een rustige avond met je partner of een levendige avond met de hele familie, er is altijd een plek waar je kunt genieten. En als je dan aan het einde van je diner ziet dat de kinderen zich vermaken in een restaurant met speeltuin, weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Eten gaat tenslotte niet alleen om de maaltijd, maar om de hele beleving eromheen. Dus ga eropuit, ontdek en geniet!

Wat denk je?

Van hotel naar huis

Van hotel naar huis: Haal vijf sterren comfort naar je slaapkamer

Digitale boswachter

Digitale boswachter: De nieuwe generatie natuurbescherming