in

Innovatieve verpakkingstrends voor ondernemers

Innovatieve verpakkingstrends voor ondernemers

Zowel in de dynamische wereld van e-commerce als voor de maakindustrie is de verpakking van producten een cruciaal onderdeel geworden van het bedrijfsproces. De (verzend)verpakking is niet alleen een middel om producten te beschermen, maar ook een manier om merkidentiteit uit te dragen en klanttevredenheid te verhogen. Of je nu een webshop beheert of producten produceert die verpakt moeten worden, het blijft essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in verpakkingstechnologie. In dit blog lichten we daarom trends op het gebied van semi-automatisch, automatisch en handmatig verpakken uit.

Duurzame verzendverpakkingen

Milieuvriendelijke verpakkingen zijn “hot’’; met de groeiende nadruk op duurzaamheid kiezen steeds meer bedrijven voor milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. Zo kan het werken met verpakkingsmaterialen gemaakt van biologisch afbreekbare en composteerbare materialen, bijdragen aan de missie van bedrijven om hun de ecologische voetafdruk te verminderen. Op ontvangers van de pakketten zal het vast ook een goede indruk maken als ze zien dat er met ‘groen’ verpakkingsmateriaal gewerkt is.

Slimme verpakkingen

De slimme technologie die vandaag de dag beschikbaar is, is ook toe te pasen op de (vormgeving) van verpakkingen. Laat bijvoorbeeld verzenddozen bedrukken en plaats hier een QR code op die leidt naar een websitepagina met meer informatie over het product, het bedrijf of het verzendproces of instructievideo’s.

Verpakkingsproces efficiënter maken met behulp van machines

Dan nog een tip over het verpakkingsproces zelf. Jij of je medewerkers kunnen natuurlijk handmatig aan de slag met inpakken, maar hier zijn tegenwoordig ook diverse (semi)automatische oplossingen voor. Een voorbeeld van een handige verpakkingsmachine, is een omsnoeringsmachine. Dit type apparaat voorziet een pallet of pakket van een plastic of metalen band, die die boel goed bijeen houdt. Een omsnoerde palletlading of pakket, is beter gestabiliseerd en gemakkelijker te vervoeren.

Een ander voorbeeld van een handige verpakkingsmachine is de palletwikkelmachine. Voor ondernemers die in bulk verzenden, is de palletwikkelmachine een heel handig hulpmiddel. Deze machines wikkelen palletladingen stevig in folie, waardoor ze beschermd zijn tegen externe factoren zoals vocht, stof en schokken. Dit voorkomt dat producten gedurende transport beschadigd raken en in goede staat bij de ontvanger belanden.

Personaliseren

Het huidige tijdperk waarin door marketeers en producenten wordt ingezet op personalisatie van producten en het creëren van unieke koopervaringen, heeft ook geleid tot de opkomst van gepersonaliseerde verpakkingen, waarbij bedrijven de verpakking aanpassen aan de specifieke wensen en behoeften van de klant. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld met gepersonaliseerde verzenddozen gaan werken (inclusief logo, merknaam en slogan) inzetten, of seizoensgebonden productverpakkingen gaan ontwikkelen. De verpakking bepaalt mede de indruk die wordt gemaakt op ontvangers en het loont de moeite om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een (gepersonaliseerde) verpakking die aansluit bij het gewenste imago van het bedrijf.

De verpakkingsindustrie evolueert snel, gedreven door technologische vooruitgang en veranderende consumentenverwachtingen. Met behulp van de beschreven verpakkingsoplossingen, kunnen bedrijven hun producten effectief beschermen en een blijvende indruk achterlaten bij de ontvangers van producten.

Wat denk je?

De nieuwste kinderopvangtrends en -innovaties

De nieuwste kinderopvangtrends en -innovaties

Warmte uit je huis krijgen zonder Airco aan te schaffen

Warmte uit je huis krijgen zonder Airco aan te schaffen