in , , , ,

Heb jij ook zo’n hekel aan kalk? Houd je woning kalkvrij met een waterontharder

Het gebruik van zwarte kranen, een zwarte douche en bijvoorbeeld een zwarte gootsteen behoort tot de interieurtrends van dit moment. Belangrijk nadeel aan het gebruik van zwarte elementen is het feit, dat kalkaanslag vaak al snel zichtbaar wordt. Je herkent het aan de witte vlekken op het zwarte materiaal. Het gebruik van een waterontharder kan de uitkomst voor je zijn! Een waterontharder maakt het water zachter, door kalkdeeltjes uit het water te onttrekken. Op deze pagina lees je er meer over. 

Werking van een waterontharder 

Waterontharders zijn er in verschillende soorten en modellen. De goedkoopste modellen, vaak met een prijs van tussen de 100 en 200 euro, werken op basis van magnetisme. Magneten in het apparaat trekken de moleculen van de kalkdeeltjes naar zich toe. Dit gebeurt op de plek waar het water de woning binnenkomt. Een andere mogelijkheid is het ontharden van het water met zout. Het gebruik van onthardingszout is onder meer aan te raden in de vaatwasser. Het houdt de glazen en schaaltjes mooi. Een derde optie, vaak de duurste variant waterontharder werkt met een filter. 

Waterontharder biedt diverse voordelen 

Aan het gebruik van een waterontharder in huis zitten verschillende voordelen. Reeds las je al, dat een waterontharder zwart sanitair mooi houdt. Hetzelfde geldt voor glazen en servies, waar een doffe laag op kan komen bij een te hoge waterhardheid. Ook niet onbelangrijk is het feit, dat kalkaanslag apparaten in huis aantast en dat het leidt tot hogere stookkosten. Met een waterontharder ben je zodoende voordeliger uit. 

Tips bij het kopen van een waterontharder 

Let bij de aanschaf van een waterontharder goed op het type ontharder dat je koopt. Het loont vaak om iets meer te investeren in een model, welke werkt op basis van een filter in plaats van middels magneten. Ook is het verstandig om direct een onderhoudscontract bij de waterontharder met filter af te sluiten. Bij een model met magneten is dit niet noodzakelijk. Een derde aspect om rekening mee te houden is de inhoud van het apparaat. Dit verschilt bij de modellen met filter en hangt samen met het aantal personen in je gezin.

Wat denk je?

1560 points
Upvote Downvote
drone in de lucht

Steeds meer drones voor hobby doeleinden. Welke vergunning heb je nodig?

Wat is 3D printen? Alles wat je moet weten