in ,

Waarom overstappen op een LED-beamer een must is

In vrijwel ieder kantoor, iedere onderwijsinstelling en iedere congreshal zijn beamers te vinden. In een erg groot deel van de gevallen betreft het hier traditionele beamers, die werken met een normale lamp. Deze lamp projecteert een beeld op een muur of wit scherm.

In deze tijd waar we steeds zuiniger proberen te leven, blijven de beamers vaak nogal achter. Zonde, want vaak staan beamers een groot deel van de dag aan. Een zuinige beamer is de LED-beamer. Met een LED-beamer kan bijzonder veel energie bespaard worden. Bovendien heeft een LED-beamer nog meer voordelen.

LED-beamer tegenover een traditioneel model

Net als bij normale verlichting het geval is, zijn spaarlampen en gloeilampen een stuk minder zuinig dan een LED-beamer. Waar we in huishoudens en bedrijfshallen steeds meer overstappen op zuinigere LED-lampen, wordt de beamer vaak over het hoofd gezien.

LED beamers zijn vele malen zuiniger, waardoor er zeker op de lange termijn energie bespaard kan worden ten opzichte van traditionele beamers. Bovendien heeft een LED-beamer nog meer voordelen. De beamer gaat over het algemeen een stuk langer mee en start ook nog eens sneller op. Er bestaat dan ook weinig reden om niet over te stappen op een LED-beamer.

Aankooptips LED-beamer

Bij de aankoop van een LED-beamer is het met name belangrijk om te letten op de lichtintensiteit. Vooralsnog is deze bij LED-beamers relatief laag ten opzichte van de traditionele modellen. Meestal wordt de intensiteit aangegeven in de maat ANSI Lumen. Hoe hoger deze waarde, hoe beter.

Wat denk je?

houten zonnebril

Een houten zonnebril raakt steeds meer in de mode

uit eten met collega

Tips voor de leukste groepsuitjes