in ,

Kerstdiner trends 2021: lekker én verrassend

Kerstdiner trends 2021

We zijn met z’n allen gek op kerst. Het is de mooiste tijd van het jaar, maar het is misschien ook wel een van de meest stressvolle periodes. Want wat gaan we dit jaar eten en drinken tijdens het kerstdiner? En wat mag er nu echt niet ontbreken op tafel? Helaas kunnen we dit jaar niet de hele familie uitnodigen, maar dit mag de pret niet drukken. Met deze kerstdiner trends 2021 zet je dit jaar niet alleen iets heel lekkers, maar ook iets verrassends op de kersttafel. 

Aan de vegetarische tafel!

Krijg je vegetariërs te gast of eet je zelf geen vlees? Dan maak je toch gewoon een vegetarisch menu. Tegenwoordig zijn er talloze lekkere vegetarische gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een veggie Wellington, vegaburger of een groentequiche? Het maken van een vleesloze maaltijd is helemaal niet zo moeilijk en het is ook nog eens goed voor het milieu. Daarom is het ook een van de kerstdiner trends 2021 geworden. Heb je gasten die wel graag vlees eten? Maak dan bijvoorbeeld een hoofdgerecht waarbij je het vlees makkelijk kunt vervangen door iets anders. Op deze manier is het feest voor iedereen (1). 

Mooi opgemaakte borrelplanken

Vergeet de blokjes kaas en de plakjes worst; in 2021 zetten we geen traditionele borrelplank op tafel. Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op Instagram of Pinterest, maar de nieuwe borrelplank is een van de grootste kerstdiner trends 2021. Je bepaalt helemaal zelf wat je erop legt, maar deze producten kunnen echt niet ontbreken (2). 

  • Kaas

Dit hoeven we vast niet uit te leggen, maar kaas kan echt niet ontbreken op de borrelplank. Kies voor verschillende soorten kaasjes, zoals oude kaas, brie, camembert of roomkaas. 

  • Toastjes

Wat is een borrelplank zonder toastjes? Leg deze er los op of beleg ze alvast met lekkere ingrediënten.

  • Dips, spreads en sausjes

Bij toastjes horen dips, spreads en sausjes. Maak bijvoorbeeld hummus, aioli of kruidenboter. Ook lekker om groente in te dippen.

  • Groente en fruit

Snijd komkommer, paprika, wortels of andere groenten in plakjes en leg ze op de borrelplank. En om zoet en hartig een beetje af te wisselen, leg je er druiven, meloen of bessen bij. 

  • Brood

Een lekker stokbrood is eigenlijk ook een must. Deze kunnen de gasten eten in combinatie met de dips, spreads en sausjes. 

Lekker én makkelijk: kerstdiner bestellen

Aangezien we ook dit jaar niet uit eten kunnen (wat we natuurlijk erg jammer vinden), kiezen we deze kerst weer massaal voor bestellen en afhalen. Het is lang niet hetzelfde als in het restaurant, maar het is wel een goed alternatief. Veel restaurants bieden toffe kant-en-klare menu’s die je alleen nog maar even hoeft op te warmen. Maar dit doet natuurlijk niet onder aan de smaak. Bovendien is het voor jou lekker makkelijk, want we snappen maar al te goed dat je niet alle tijd hebt om een driegangendiner voor te breiden (3).

En om niet te vergeten: met bestellen of afhalen steun je de lokale ondernemers ook een beetje in deze zware tijden! 

Bronnen:

1: https://www.telegraaf.nl/gesponsord/1519476436/het-kerstdilemma-wat-als-niet-iedereen-vlees-eet

2: https://www.lekkerensimpel.com/een-kerst-borrelplank-maak-je-zo/

3: https://www.culy.nl/inspiratie/culinaire-kersttrends-van-2021/

Wat denk je?

Uber eats

Eat it, while it’s hot!

tuinhaard

Zo maak je de tuin winterproof!