in , ,

Een gietvloer in de badkamer

gietvloer

Een gietvloer in de badkamer, de woontrend van 2021!

Een vloer die makkelijk schoon te houden is, geen vocht doorlaat en ook nog eens jarenlang goed blijft? Dat is de ideale oplossing voor je badkamer. Al deze voordelen komen samen in een gietvloer, de woontrend voor 2021. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gietvloer in hun badkamer aan te leggen. Omdat je er lang mee vooruit kunt, het er stijlvol uitziet maar vooral omdat gietvloeren gemakkelijk schoon te houden zijn. Ontdek waarom de gietvloer de beste oplossing is voor in de badkamer.

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren zijn vloeren zonder naden, ribbels of voegen. Ze worden gegoten met epoxyhars en afgewerkt met een coating (verflaag). De vloer wordt in meerdere lagen gegoten over de bestaande ondergrond. De afwerking vindt plaats door een dunne coatinglaag (verf) aan te brengen op de gegoten vloer. Dankzij deze afwerkingslaag is de gietvloer in iedere kleur aan te brengen.

Waarom is een gietvloer populair?

Gietvloeren hebben vele voordelen en prijs wordt steeds lager! Dat is de reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een gietvloer in huis te halen.

De voordelen zijn onder andere:

  • Een gietvloer is slijtvast 
  • Een gietvloer is gemakkelijk te reinigen 
  • Een gietvloer heeft een strakke uitstraling 
  • Een gietvloer gaat erg lang mee

Is een gietvloer geschikt voor de badkamer?

Naadloze gietvloeren zijn eenvoudig te reinigen en stijlvol. Wanneer je van plan bent om een naadloze badkamer vloer te creëren, wil je een materiaal gebruiken dat weinig tot geen naden nodig heeft voor de installatie. Een materiaal dat je daarom zal vermijden is tegels. Bij tegels moet je rekening houden met het doorlopende onderhoud dat nodig is om de naden schoon te houden. Een gietvloer is daarom in meerdere opzichten een betere oplossing. Een oplossing is wel om tegelverf in de badkamer te gebruiken.

gietvloer badkamer

De kosten van een gietvloer voor je badkamer

Hoeveel de nieuwe gietvloer voor je badkamer gaat kosten hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het oppervlak belangrijk, daarnaast is het design van belang. Deze elementen bepalen hoeveel de arbeidskosten gaan bedragen. En daarnaast moet je ook nog rekening houden met materiaalkosten en eventuele afwerkkosten. Sommige aanbieders rekenen ook voorrijkosten, kies daarom een regionale expert in gietvloeren om je te helpen. Over het algemeen moet je rekening houden met kosten tussen de € 50 en € 150 per vierkante meter (bron 2 en 3). De kosten van een gietvloer voor je badkamer kunnen dus flink uiteenlopen. Zet van tevoren je wensen en eisen op papier, en maak eventueel een ontwerp zodat de gietvloer expert de kosten eenvoudig en snel kan berekenen.

Trending: laat je vloer én de wand renoveren

Hetzelfde duurzame materiaal wat wordt gebruikt om je nieuwe gietvloer aan te brengen kan ook op de wand worden gebruikt. Hierdoor krijg je een prachtig geheel, de hele badkamer in dezelfde stijl! Ook voor een gietvloer of beton cire op de wand gelden bovengenoemde voordelen. Gemakkelijk schoon te houden en je kan er nog jarenlang van genieten!

Wat denk je?

1399 points
Upvote Downvote
airpods

Airpods gebruiken? De beste functies uitgelicht

drone in de lucht

Steeds meer drones voor hobby doeleinden. Welke vergunning heb je nodig?