in

Wie staat er nou weer voor de deur? De voordelen van een video deurbel

Video deurbel

In de afgelopen jaren is het gebruik van de video deurbel populairder geworden. Het bekendste voorbeeld hiervan is vanzelfsprekend Ring. Dit bedrijf bracht verschillende modellen van de video deurbel op de markt, welke tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit de gemiddelde Nederlandse woonwijk. Wat zijn de voordelen van het gebruik van zo’n slimme video deurbel? 

Bekijk vooraf wie er voor de deur staat 

Het belangrijkste voordeel van een video deurbel, is het feit dat je vooraf kunt zien wie er voor de deur staat. Wanneer er laat op de avond aangebeld wordt, zal je het wellicht geen fijn idee vinden om de deur open te moeten doen. Met de video deurbel kun je vanaf de bank controleren of het veilig is om de deur te openen. Het feit dat er opnames worden gemaakt door de slimme video deurbel bij de voordeur, maakt je woning direct minder aantrekkelijk voor ongewenste bezoekers. 

Koppeling met een telefoon en tablet 

Het bekijken van de videobeelden die de video deurbel maakt, doe je eenvoudig via een app op je telefoon of tablet. Op het moment dat er wordt aangebeld, krijg je hier direct een melding van. Niet alleen wanneer je in de woning aanwezig bent, maar ook wanneer je bijvoorbeeld op het werk bent. 

Google Nest deurbel 

In het geval van de slimme Google Nest deurbel, kun je de beelden ook bekijken via de Google Nest Hub. Dit is een soort tablet die je ergens in huis kunt plaatsen. Je bedient hier niet alleen de deurbel mee, maar bijvoorbeeld ook de slimme lampen en slimme thermostaat. 

Mogelijkheid om te praten met een bezorger 

Juist wanneer je niet thuis bent, is het prettig om een signaal te krijgen dat er wordt aangebeld. De video deurbel is vaak voorzien van een geïntegreerde microfoon. Via deze microfoon praat je met de bezorger of gast voor de deur. Verwacht je over vijf minuten thuis te zijn? Laat de bezorger het pakketje dan bij de deur leggen, of bijvoorbeeld in de tuin. Zo hoeft een bezorger niet nog eens terug te komen en heb jij het pakketje direct thuis.

Wat denk je?

Twitch

Streamen via Twitch, leuk voor kijkers, lucratief voor streamers

Elektrisch varen

De zomertrend van 2021: Elektrisch varen: de voor- en nadelen